Tahniah Alif !!!

Monday, August 24, 2009


Firstly nak wish Congratulationsssss...kepada Alif sebab dapat kerja. Rezeki bulan puasa. Alhamdulillah. Alif ni adalah adik lelaki aku, abang kepada Fikri (si bongsu). Dia ni yang paling cool & low profile...hehehe... tadi dia dapat panggilan telefon mengatakan bahawa interview beliau pada minggu lepas berjaya. Selepas ni Alif menjawat jawatan sebagai Pelukis Pelan di OMK Consultant, Bandar Baru Bangi. Sejak dari balik kerja tadi aku tengok budak ni senyum memanjang. Bak kata Mdm. Sara, senyum sampai ke telinga...hehehe..mana tak suka, hajat hati tercapai. Dapat bekerja dalam bidang yang diminatinya. Masa study dulu aku yang pilihkan kursus ni, mengikut kecenderungan dia. Lagipun masa tu dia tak ada dirumah sebab mengikuti PLKN. So, akulah yang isikan borang untuk dia. Syukur alhamdulillah... Beliau akan mula lapor diri pada 1st september, iaitu minggu depan. Nasib baiklah 2 adik aku, iaitu abang dan kakak Alif ni bekerja di KL. Senanglah sikit nak tengok-tengokkan adiknya yang sorang ni. Bertuahlah ko Alif, tak ler lama sangat menanam anggur kat rumah. Tak dan berbuah ko dah dapat kerja...hehehe... Baguslah. Pasni kerjalah elok-elok dan bersungguh. Pepandailah jaga diri kat tempat orang. Sekali lagi aku nak pegi mengantar adik bekerja di luar Pahang. Nasib baiklah dia ni ada pengalaman tinggal jauh dengan rumah masa study dulu. Jadi kami tak ler risau sangat. Lagipun mungkin dia akan tinggal di rumah salah sorang kawan dia jugak, iaitu jiran kami...Lega sikit. Good Luck & All The Best...We Luv U :-)
Nota Pink ::~ Doakan kamu selamat sejahtera dunia & akhirat...amin


12 comments:

mawar_berduri said...

Tahniah.... misti seronok sgt bile dapat keje..macam Mawar mase mule dapat keje kat TNB dulu rase cam nak lompat tinggi ..hihihihi... kim salam kat adik K.Ara tu ye..soh die keje rajin2..... :)

arapink said...

TQ mawar...bereh ;-)

AinDayana said...

wahhhh...........adik dah dapat keja..kak plak bile nak dapat buah ati..kuikuikui..larikkkkkkkkkkkkk....

J@J@ / Bini The Rock said...

Ooo....
dia masok "pelukis pelan" yepp...
lbh kurang mcm akak ler...heheh

Ok, moga gembira dan success la hendaknya ye aliff...

beruntung dpt kakak mcm Ara nie, berbudi dari awal smpi adik dpt kerja...blh jd contoh & teladan kat adik2.

;)

cutecida said...

mmg semua ada darah seni lukis ni ek...mesti kreatif belaka ni...tahniah le kat alif, pasni tiap mgu la akak ko turun kl hehehe

sue @ ela said...

fuyoooooooo best nye..dpt kja yg mmg di idamkan..bkn sng nk dpt kja yg kita mmg minta & suka

arapink said...

kak enie....tak yah lah buah hati...sorang2 pon ok...

arapink said...

Kak Jaja ::~ dulu Ara hantar dia study abis duit gaji...rela...

Sekarang dia dah dpt keje, alhamdulillah. Lepas untuk dia pun cukuplah :-)

arapink said...

Kak Cute ::~ Ada gak yg minat conteng-conteng nih...kekekke

Tak juga, kalo dia takde pong Ara pegi jugak. Nak lagi time ngabiskan duit...lajusssss jer...kekeke

arapink said...

To Smai ::~ contohnya mcm kita kan?

oRyen said...

heheh... say tahniah qt dia ek... keje rerajin tau ;) bkn senang nk dpt keje time skrg

arapink said...

yer oryen...nnt ara sampaikan.

betul, payah nak dapat keje skrg nih...