Oh Sahur...

Saturday, August 22, 2009

SAHUR...


Besar fadilatnya kepada sesiapa yang bersahur. Tapi masalahnyaaaa.....aku jarang bangun sahur. Mungkin pahala sahur tu aku dapat sikit.....bukan aku malas tapi aku mendapati bahawa apabila aku sahur, pada siang harinya aku makin lesu dan haus. Tapi bila aku tak bangun sahur, ok pulak. Pelik betul. Macam tu lah setiap kali Ramadhan tiba. Berbelah bahagi darab campur tolak pulak aku memikir tentang nak bersahur ni. Sekarang tak pe lah aku dok dengan mak, nanti dah kawen macam manalah. Tapi tu bukan masalah besar. Ini hanyalah secebis selingan cerita tentang aku. Dari sekolah lagi memang dah macam ni. Jadi, terbawak-bawak ke alam pekerjaan pula. Kepada sesiapa yang bakal menjadi suamiku kelak, janganlah anda merasa hairan jika isterimu ini tidak menjamah makanan apabila menemani anda bersahur..... bukan on diet okeisss... tak sesuaiiiii!!!!!........tapi itulah hakikatnya. Anda seharusnya mengambil langkah yang bijak iaitu memujuk isterimu ini makan ketika sahur. Huuuuu...kekwatnyerrrr ayat...hahaha...Tak tahulah macam mana pulak Ramadhan kali ini. Adakah sama atau sebaliknya? Akan diberitahu di akhir Ramadhan nanti dengan next entry :-)

Nota Pink ::~ Akan ku cuba :-)


18 comments:

laptop2vpro said...

Hello my friend
How are you my friend?
I wish you a happy day
I will visit your blog
If you have time please visit my site

http://laptop2vpro.blogspot.com/

http://love2vqn.blogspot.com/

arapink said...

TQ laptop2vpro

iina said...

Alah dah kwin nanti pandai ler adjust.. kdg2 psikologi jek ttuh sebab dah fikir akan lesu esok tuh.. so bdn pun rasa lesu ler hehehe.. selamat bersahur dan berpose ye

J@J@ / Bini The Rock said...

mak ayah tak sahur sekali ker ara???

noor said...

x kuasa la kak nk diet2 ni..hehehehe

arapink said...

To Kak Iina ::~ betui ah ckp kak iina...dah set dlm kepala esok lesu kalo sahur...

malas pon ada sket..kekeke

selamat jgk utk akak ;-)

arapink said...

To Kak Jaja ::~ diorang bangun. Tapi Ara je yang malas nak bangun

arapink said...

To Noor ::~ Betui2....tak kuasa nak diet..hehehhe

J@J@ / Bini The Rock said...

Jom ara masok kontes Kenangan Berpuasa zaman kanak2....

tp bkn akak yg buat, mamamanja yg buat..akak cuma try jerk..heheh

arapink said...

kak jaja, tolonglah ara...mcm mana nak buat pengomen terbanyak tu?

ujung taun nak bg adiah ...ajar sket

Betau2Boston said...

salam ramadhan buat ara n family. Semoga ramadhan ini akan dapat menginsafkan kita semua..

shaz said...

Samalah dgn akak ni, kalau bangun sahur and then tidur balik, memang akan rasa letih sikit, baik tak sahur. Tapi tahun ni lepas sahur tak nak tidur dah...so far macam ok aje.

Noraliza Ramly said...

Selamat bersahur......ehehe

arapink said...

To Betau2Boston ::~ TQ kak. Untuk akak jugak, selamat berpuasa utk akak sekeluarga diperantauan :-)

arapink said...

Betul tu Kak Shaz...memandangkan start puasa ni Sabtu Ahad, Ara pon lelap lah jap...kekeke

kalau hari kene ingat nak direct je jaga, then pi keje...

selamat berpuasa kak shaz :-)

arapink said...

makwe koiii...rindu!!!!!!!!!

selamat berpuasa :-)

adianiez AIDA said...

aida adalah salah seorang hamba Allah yang tak pernah miss sahur especially sejak kawin. walaupun off day... hi hi hi...

arapink said...

maybe Ara pon mcm Aida bila dah kawen...hihihi