Minggu Terakhir Sya'ban Part 1...

Monday, August 17, 2009

Minggu terakhir Sya'ban sebelum melangkah ke 1 Ramadhan Sabtu depan. Pagi Ahad semalam mak macam biasa menyediakan sarapan untuk kami. Kebetulan adik & kak long aku ada balik ke rumah. Plan kami hari ni nak ke Kuantan...






Sarapan yang mak kesayangan aku sediakan iaitu "Nasi Goreng Udang". Sedap, makan panas-panas...makan sejuk pon sedap jugak...kalo dah mak yang masak, semuanya sedap kan? hahaha...






Sarapan yang abah kesayangan aku pulak bawak balik iaitu "Nasi Lemak Kedai" dan "Karipap Belian"..heheheh...tu lah yang orang lelaki pandai lakukan, membuat di kedai...sambil-sambil pergi membeli surat khabar, balik ada jer plastik ditangan. Biasalah...rumah aku ni banyak manapun hidangan, jangan bimbang. Pasti akan selesai...maklumlah aku ada 3 orang adik lelaki + abang + abah aku (tapi dia dah tak banyak makan)....







Ni pulak masakan Kak Long kesayangan aku masak iaitu "Tomyam Seafood + Ayam"...sedap. Pon selesai jugak di kerjakan oleh kami...kekekeke.....



Memandangkan minggu ini minggu terakhir sebelum puasa, banyaklah aktivitinya. Nak berjalan-jalanlah pulak yer...hehehe





Nota Pink ::~ Makanlah selagi boleh

8 comments:

c-idah said...

nasi lemak bungkus..sedapnye...

sue @ ela said...

sedap ja ceq tgk kak ara!!

Sheila@CC said...

emm... nk rasa la nasi goreng udang mak ara.. mesti bestkan..

mawar_berduri said...

Uish... Slrpppppp...telan air liur tengok...series nampak sedap..Mawar ni dah la suka sangat Nasi goreng..tak kira la ape jenis..hihihi masalah btol.. :P

kuIna LadyInRed said...

eeeh bulan posa nanti lagi byk menu
yg tak pernh jumpa pun akan muncul...

best nya nulan posa...

J@J@ / Bini The Rock said...

wahhhh....

Macam Macam Adaaaaa.....

tadi pon akak baru je nge'pow' TR Nasi Goreng..tp Ya Rabbi.... pedasssss gilerrr...menangis tak berlagu ah kakkkk!!

apepon...dah smpi ke perot pon! xP

matabulat (lat) said...

dap nye!!!kak ara nasi goweng udang tu podeh tak?????
lg podeh lg best...berasap tinga..muhahaha

arapink said...

To c-dah ::~ bungkus daun pisang sedapkan...wongiiii :-)

To Smai ::~ Sedap...nyum...nyumm...

To CC ::~ nanti dtg Temerloh, suh mak Ara masak yer :-)

To Mawar Berduri ::~ Tu bukan masalah mawar oiiii...kakakaka....kebasss jer

To KuIna ::~ Ha ah kan KuIna, macam-macam, mata pon berpinau yer tengok menu macam-macam... :-)

To Kak Jaja ::~ Pedas lah best, tapi lagi best kalo pedas + panas + minum air teh O panas...perghh!!!! menetessss...

To Bulat ::~ Pedas lah lat...baru sedap :-)