Drawing Pakwe Lama Koi...

Saturday, May 23, 2009


Hari ni malasssss betul....rase nak melepak + melepek jer...hehehe
Malam tadi dok ngemas-ngemas terjumpa harta karun Yamashita...
Tersimpan elok lagi...
Buat haper aku simpan???...aku pun tak reti nak jawab...
Ermm....aku jawab ek?
Sebab....Suker hati aku lah...kakaka...


"Karya Abd.Rashid Kadir yang bermotifkan batik ini turut menyertai pameran pelajar UiTM Machang,Kelantan baru-baru ini"

Keratan akhbar masa tu lah....Drawing pakwe lama koi masuk paper??????....Jadi terkesima jap....kemain yer....

Meh dekat sket meh...nak citer nih...heheheh....pssttt wokk, jangan citer kat orang taw...hehehe

Ni lah drawing pakwe lama koi mase degree show die dulu...ahaksss....mase tu aku dah lost contact dah ngan dia tapi aku masih ada informer...kekeke...

Sebelum degree show ni dia ada tanya aku sama ada nak buat batik atau printing...aku bg tau lah buat batik lah senang sket. Subject matter pun aku boleh tolong fikirkan untuk dia, buat something different dari orang lain. Aku tengok drawing dia ni mungkin dia ambik subject matter kerbau kot...diolah menjadi corak batik....agaknyer lah...tapi tu semua dah lama berlalu....semua dah bawak haluan memasing...hehehe. Mesti dia dah kawen sekarang kan?????...amin...

Ntah ngape hari Sabtu tu (16 Jun 2003 Utusan Malaysia) aku nak sangat beli paper. Selalunya rumah aku ni masuk paper hari Ahad jer...rupanya dalam tu ada benda alah ni.

Aku tatau mana dia sekarang. Hope dia berjaya lah hendaknya. Mana tau kan sekarang dah jadi "seseorang"...hehehe...ntah-ntah dah jadi tokey kilang batik ke, tokey gedung tekstile ke kan, mana kita tau. Tak yah lah bertenet ke Jakel, Alamoda, Nagoya atau Kamdar. Kalo betul boleh lah aku pi beli batik dapat diskaun kan...hehehe..leh ah aku heret geng2 MO menyoping sama....hehehe...

To ::~ Abd Rashid Kadir (Kemaman, Terengganu) Ijazah Sarjana Muda Kepujian Tekstile, FSSR UiTM Machang & Shah Alam (2000-2004) , Selamat Maju Jaya untuk awak.

Nota Pink ::~ perkara lepas adakalanya tetap bertamu dalam ingatan....

7 comments:

sue @ ela said...

lawa la

arapink said...

ha ah....mmg tangan berseni...

Sheila@CC said...

hihi.... pandainye berseni.. org kelate kata kat jari tu ada patat siput (sebut tul2 k)..

Sheila@CC said...

ara x-student art n design er???

arapink said...

patat siput...hehehe...dah sebut betul ni cc...

ha ah cc...lamo doh... :-)

Aspalela said...

huhuhuhu..
lawo .....
rugi hang x jd makwe dia....ekeke

arapink said...

eleh aspa...x rugi ler. jodoh tak de, nok buat mcm mana wehhh...hehehe