Tagged J@j@ / Bini TR....

Thursday, July 30, 2009



Haloooo...rasanya dah lama aku tidak dihinggapi oleh mana-mana paparazi @ blogger-blogger tegar mintak menjawab tag. Agaknye memasing bizi lah tu...


Tapi tetiba terkezut gak lah ada yg menyampaikan pesanan penaja suruh menjawab tagged beliaw..tak lain tak bukan adalah kak jaja ku....

Nilah jawapan aku untuk nyawaku yang satu ini...henpon....


1- Sudah berapa lama anda menggunakan handphone tersebut?


::~ henpon ni aku beli pada tarikh 02/02/2007...lama dah. Aku ni payah nak tukar-tukar henpon nih, maklumlah....mahal...ni jer yg aku mampu guna...alhamdulillah...


::~ Ni ler henpon aku...... tadaaaaaa.....







2- Apakah wallpaper yang terpampang di skrin handphone anda. Dan terangkan mengapa anda memilih wallpaper tersebut?


"Tokidoki Theme"
Mahap....gambar pecah
::~ Aku tak tau lah kenapa aku pilih theme ni.....cuba korang tengok spender pompuan tu nampak kan? huhuhu....sedikit sensor di situ....kekeke...tapi aku masih tidak menukarnya. Mungkin kerana warna trademark ku iaitu pink melatari wallpaper ini...

3- Berapa jumlah ‘contacts’ yang terdapat di dalam handphone anda?

::~ Tak pasti tapi baru-baru ini aku mengecek list nombor yang ada hampir 500 contact. Maklum jaman sekarang ni sorang je dah 2-3 henpon...untuk makwe lah, untuk bisnes lah, macam-macam. Aku spesis malas nak delete nombor orang. Melainkan kalo umat tu menyakitkan hati aku dan tanpa prasangka, aku mengnyahkan nombor itooo...padan muka kauuuu!!!!!



4- Sila masuk ke ‘contacts’ dan pergi pada huruf ‘M’. Berapa kenalan anda yang namanya bermula dengan huruf 'M'?



::~ Ada 40 semuanya....termasuklah dia "My Boo"....seseorang yang tidak bisa aku miliki...huhuhu

5-Berapa jenis handphone yang anda telah guna, selain handphone yang terkini?


::~ Sebelum buah hati aku yang satu ini, sejak tahun 2000 aku dah guna 8 jenis henpon...setakat ni aku tak pernah hilang henpon...alhamdulillah.

::~ Aku penah beli henpon guna duit PTPTN dulu...wakakakaka...nekad jer aku pi beli kat Pertama Kompleks dulu...rasenya tahun 2004. Jangan bagi taw orang-orang kat Wisma Chase taw...syutttt...kang tak pasai-pasai aku tak lepas nak makan angin naik flight macam Faizal Tahir...kekeke....Yang lain-lain tu aku telah disponsor oleh sugar daddy ku iaitu "abah" aku...hehehe...

::~ Cuma 2 henpon kebelakangan ni je yang aku beli pakai modal sendiri...cam siot jer kan...ehekkk


6- Rangkaian telekomunikasi yang anda gunakan? Nyatakan mengapa?

::~ Aku sebenarnya dah berjuta-juta kali tukar nombor henpon...

  • Celcom
  • Maxis
  • Celcom
  • Maxis
  • Digi
  • Maxis sampai hari ni...dan nombor sekarang telah dibelikan oleh "My Boo" di Bangi. Sampai hari ni lah aku guna. Aku pun sekarang guna Celcom sebab adik-adik aku, kawan-kawan ramai jugak yang guna Celcom.......akak ni kan pengasih orangnyer...kekeke

::~ Yang aku paling suker Maxis ni "line clear" dan ada SOS Topup...tengah-tengah SMS memalam buta tetiba kedit yilek, aku pon dapat ah nyawa sket....i liokeeeeeee...kekekeke


7-Nada dering yang anda gunakan?



Ni ha lagu dari makcik sorang ni, yang baru kene penampor ngan pakwe dia, si Rihanna...
"Take A Bow"...sebab aku rase ni je bunyi yang aku alert sket..yang lain-lain tu kalo letak, bunyi pon aku tak sedar...huhuhu...mula lah orang marah ye dak...hehhehe


8-Senarai top 5 yang anda selalu msg?


Pada mase ni lah.....esok lusa tak tau lg

  1. Apple Hijau ::~ my best fren
  2. Lovely's Poyo ::~ adik lelaki aku
  3. Lovely's TiQ ::~ adik pompuan aku
  4. Syukri ::~ orang minyak....tettt!!!!!...ahaksss
  5. Kak Ida@cutecda ::~ kakak alam maya ku

9-Soalan terakhir. Nama orang tersayang (bf/gf) yang anda set dalam handphone?

::~ Yang pasti, aku tidak mempunyai orang itu....cuma orang-orang yang aku sayang iaitu mak, abah & adik beradik ku dimulai dengan nama "Lovely ****** "

10- Orang yang nak di tag?

::~ Aku pun nak bagi 5 jer lah buleh???....

  1. U-neey
  2. Sue @ Ela
  3. Okliz
  4. Lenggang @ Kak Enie
  5. Cecilia

T.A.M.A.T




Nota Pink ::~ Kak Jaja, Ara dah jawab...heheh..harap berpuas hati :-)









8 comments:

J@J@ / Bini The Rock said...

woahhhhh!!! puas hati, lebih drpd tu...

kelakar jugak ko ni kan aRA, ni yg rasa nak humban TAG lagi kat ARA ni...muleh???

arapink said...

wahahaha...ara kelakor ke? macehhhh...

kita kan dah jd geng cantum kepala...kekeke...mulehhhhh. antor ler lagik

:-)

cutecida said...

adoiii dah jawap ek...xleh jadik ni mosti mau jawap jugak hari ni huhuhu

*Syukri pulak ke kui3

arapink said...

kuikuikui...jangan tak jawab mbak..

***syutttt....dendiam mbak...ahaksss

sue @ ela said...

kak ara--awat nama den msuk skali???????thp kmlsn yg amat tgi ni..ahakz

arapink said...

akak tataw tahap kemalasan hang sampai mana....

yang penting hang jawab na....

tanpa kompromi...kekeke

sue @ ela said...

ok la kak..nt adk jwb..ahakz
tp lmbt skit le dr yg len

arapink said...

lambat pon x pe, janji bayar utang taw...hahaha