Cinta....

Wednesday, July 15, 2009




"Aku tak percaya cinta...
Aku tak percaya cinta...
Aku tak percaya C.I.N.T.A"
Nyanyian gedikssss Liyana Jasmay
Payah jugak nak bercinta ye. Kalau tengok kawan-kawan aku yang dah ada pasangan, nampak macam mudah jer. Tapi tak tau lah sebaliknya....Aku ada melaluinya jugak...payah ya amat. Beberapa bulan lepas, aku ada mengikut sahabat baik aku ke majlis perkahwinan kawan sepejabatnya. Tak kena jemput aku pegi jugaklah sebab nak meneman dak Apple nih. Bila sampai di dewan, tempat majlis berlangsung, aku macam kenal je pengantin perempuan tu. Rupanya budak tu satu sekolah ngan aku dulu. Dalam hati aku "Kawin dah budak nih"...
Ramailah kawan-kawan pengantin perempuan yang datang dari KL belaka. Seronok tengok diorang, dalam sibuk-sibuk menjamu selera, diorang ambik kesempatan mengedarkan kad jemputan kawin diorang pulak...Apple bercerita selepas itu, saban minggu ada sahaja kawan sepejabatnya melangsungkan perkahwinan...melihatkan diorang, aku terfikir...nampak macam mudah je bercinta kan?
Ntahlah...aku rasa bukan senang nak buat orang suka pada kita. Jodoh ditangan Tuhan..kita hanya mampu merancang, Tuhan menentukan segalanya. Kalau kita suka orang tapi orang tak suka kita payah jugakkan....hati lelaki susah nak diramal. Betul tak?
Tapi kalau kita sebagai wanita ni yang mulakan dulu dalam semua hal payah jugak kan..nampak macam kita lak yang gedik-gedikssss....hahahah....tidakkkkk. Tapi aku tengok zaman sekarang macam kena ada je gediksss tu sket kan. Kalo takde, macam takde can je nak dapat pakwe...huhuhu...
Whatever....yang pasti lirik kat atas tu bagi aku 50 ~ 50 lah...percaya ada, tak percaya pun ada...mana-manalah. Kepada anda yang sedang bercinta, selamat berbahagia. Dan kepada sesiapa yang tak hiraukan cinta yang ada didepan mata, sila ambik perhatian. Sesungguhnya anda adalah manusia yang sangat rugi...Hargailah peluang itu....
Nota Pink ::~ Rase nak dok atas bukit sambil menikmati keindahan alam & tenangkan perasaan....

11 comments:

sue @ ela said...

btoi3..bkn sng nk cr org yg trima kita seadanya

cutecida said...

Cinta tu mudah d cari tp mencari cinta yg sejati terlalu payah...umpama mencari mutiara dalam kilauan permata huhuhu

arapink said...

To sue @ ela ::~ memang...payah sgt

To kak cute ::~ tu yang busan tu..nak kena selam2 pulak...kang tak timbul dah pe kes????

AinDayana said...

hahahaha....akak nih dulu rase banyak bercinta kotttt..tapi satu2 cinta ku adalah eg..kuikuikui...jaman dulu gedik skett..ramai plak mamat2 berkenan..layan jeee..tapi hatiku totap kat eg..yg lain aku tinggai..jahat ke aku dulu..huhuhuhu...

J@J@ / Bini The Rock said...

:)
Zmn skrg mmg kena menggedik2 skt..sikit je ara, jgn lelebey! kang org kata menggatal pulak.

Bkn menggedik terkinja2 laa..just mcm nak tarik perhatian dia je...mmm..

tp time aku dolu aku tak menggedik ara..seriusss jerk...smpi org pon naik menyampesss ngan haku..wakakak!!!

**klu putus..coba lagi... :)

u-neey said...

ara dah ade yg berkenan di hati ke?
kalu dah ade jgn tunggu lama2, nanti diambil org.
gedik skit2 tak salah. hehe..

sue @ ela said...

ur welcme kak ara

Noraliza Ramly said...

Cinta hanyalah cinta, itu saja untukmu. ehehe

arapink said...

To kak enie ::~ cintamu hanya satu...wahai en. eg...kekeke

To kak jaja ::~ tak pandai nak menggedik tu lah masalahnyer...huhuhu....

To u-neey ::~ tak de lah u-neey. org temerloh nih payah nak ngorat...kebal belaka...kakaka

To Liz ::~ i'm always miss u...sama2 kita mencari cinta....aku tak percaya cinta....C.I.N.T.A...lalalala

J@J@ / Bini The Rock said...

senyappp je dek???
bz ker?

arapink said...

ada kak...sj wat sebok2 nih...

kang x de lah org ckp kita ni tak de keje..nak munghapdet blog ajer...

kui...kui...kui...