Salam Aidiladha...

Monday, November 30, 2009


Lama betul bercuti tuan rumah ni. Maklumlah, musim-musim raya cepat je melarikan diri balik ke pangkal jalan...hehehe...sebelum membebel lebih panjang, Arapink nak ucapkan Salam Aidiladha sepada semua sahabat-sahabat blogger tersayang. Tuan rumah cuti awal raya haji ni. Selasa malam aku dah balik ke Temerloh, awal kan? hehehe...bukan sebab nak raya je, tapi sebab nak buat medical check-up, nak kejor Pesuruhjaya Sumpah lah. macam-macam. Sebab aku nak siapkan borang maklumat penerimaan tawaran kerja. Kalau lambat nanti, gaji lambat pulak. Dengar cerita aku hanya akan mula dapat gaji hujung bulan Januari tahun depan...adoiii. Dah miskin ni. Dah merata-rata buat loan ngan mak abah ni...huhuhu...
Sempena raya korban ni, berhubung dengan entry sebelum ni, dengan hati yang ringan, aku dah melepaskan hubungan persahabatan itu. Seperti biasa, tiada maklum balas. Dan aku rasa dia pun tak kisah. Jadi, sekarang aku dah tak perlu nak memikirkan tentang orang yang tidak penting lagi :-)
Terima kasih kepada semua sahabat blogger yang sentiada disisi memberikan kata-kata semangat kepada diri ini....
Nota Pink ::~ Fikiran lebih lapang...

16 comments:

mamarempit said...

cam tu la....yg tk reti nk terima kite...lempor je ke sg temeloh tu..buat laok ikan patin.. ihikkss

cutecida said...

ha ah pon..lempor je jauh², xde mkna nk korban hati kat yg x mghargai..hidup harus di teruskan

julietchun said...

buat loan ngan makayah takpe, takde interest,hehehe.

Aida Rezuan said...

Salam Ara,

Selamat Hari Raya Aidil Adha *edisi terlewat.

Seronok beraya kat Temerloh? Awok jgn ler kejo2 pesuruhjaya sumpah tuh weh, kang kena sumpah dek dia kang, haru. Huhu..

*Masih banyak ikan di Sg Pahang or kat wet market. So jgn gundah gulana pada yang satu itu. Be happy!

sue @ ela said...

salam aidiladha gak kak..=)

arapink said...

Mamarempit,
bagus gak lempor ke sungai pahang, isi manyak nu...huhuhu

Kak cute,
ara tak rela korbankan hati sendiri utk orang lain yang tak ikhlas tu...

Juliet,
ha ah, tu ler tempatnya nak wat loan...kalo ikutkan ada interest, tak terbayor kat mak abah sampai hujung nyawa :-)

Aida Rezuan,
tak lah meriah raya, tapi meriah dihati sebab jumpa family. aok jugek yg raya jauh yer...hehehe. dia tak sumpoh koi, sebab dia sepupu koi...hahahah...tak berani nak sumpah koi...
ikan beli kat tepi-tepi sungai, banyak orang jual...fresh dari sungai :-)
TQ patin, koi mmg tengah happykan hati sendiri nih... :-)

Smai,
Salam aidiladha dik

Aida Rezuan said...

Ara,

Hehe.. patut la berani kejor ek, sepupu sendiri.

Ikan tepi sungai kita tuh mmg byk weh, ikan patin masak tempoyak. Adoi la.. koi buleh meroyan nih!

*Ya betul, kena hepikan hati sendiri. Koi sokong bebenor. :)

arapink said...

aida, aok nok koi pos ke patin kat aok? hehehhe...boleh sgt weh.

* tulah, kadang-kadang kita tak pernah fikir pasal hati sendiri kan? sian hati kita...hehehhe

Aida Rezuan said...

Ara,

Ha molek bebenor tuh! Keknye awok pos patin msk tempoyak la weh, pedas kaw2 nye! Hehehe..


*Nak thn baru dah nih, moh wat azam baru, dahulukan hati kita sendiri, baru hati ayam dah sebagainye. Kan? Kan? Hehehe..

Noraliza Ramly said...

Salam aidil adha juga..

Semoga pengorbanan yang dilakukan mendapat keberkatan dariNya..

arapink said...

Aida Rezuan,
hahaha....koi ingat nak anto patin yang frozen, keknye nok pulok hat masok tempoyok yak...hehehe...koi bimbang tak sampai ke sana...cicir tengah jalan...hehehhe

betui...wpun hati ayam tu feveret koi, tapi koi tak rela hati koi menjeruk rase....betui dak? hehehe

arapink said...

Okliz,
InsyaAllah Liz :-) doakan koi yak

UnGu VioLet said...

lama tak menjenguk.. slm aidiladha juga dr mar..

Aida Rezuan said...

Ara,
Patin kalo tak de tempoyak tak mentereng le makan nanti. Hehe. Tp yer betul gak weh, koi takut nanti posmen buat kenduri lak patin tempoyak tuh..haru!

*Ya betul, walopon feveret tapi tak elok jeruk menjeruk nih. Dok rasa masam jek nanti nak senyum pon payah. Haru2..Hehe..

arapink said...

Salam aidiladha Mar :-)

Hope Mar sihat dan ceria di sana...take care

arapink said...

Aida Rezuan,
Tau takpe...bila dah kenyang kang tak terantor dah surat2 org lain...hehehe...Patin & Tempoyak umpama irama dan lagu ;-)

***kalo jeruk2 macam ikan pekasam tu sedap jugak wpun bau tak best...tapi kalo hati kita, kalo dibiarkan menjeruk rase, parah nanti...Betui dok?