Menu Baru...

Thursday, November 19, 2009





Mungkin ada diantara anda yang pernah terjumpa makanan ni kan? Tapi bagi aku ni adalah first time. Hari kedua aku di sini, aku diwajibkan melaporkan diri ke pejabat negeri. Jadi perjalanan bermula seawal 7.00 pagi. Perjalanan jauh sebab kami adalah daerah paling jauh dari ibu negeri. Ketika nak balik setelah selesai semua urusan, minum-minum sebentar di cafeteria di tingkat bawah. Mata terpandang kepada salah sebuah gerai di situ. Ralit memerhati seorang anak dara (donow dara ke atau mak orang...kekeke) memecahkan telur di kuali leper di situ. Aku pun teringin nak rasa sebab ramai gak orang beli. Namanya "kacang pool". Seperti gambar di atas, makanan ni ala-ala western food pulak. Ada roti (tebal mcm batu bata)...hehehe..kalo susun-susun roti Gardenia, mau lah 4-5 keping gitu, ada semangkuk kuah kacang (yang pada firasat aku kuah ni manis, tapi tidak...alhamdulillah) kuah ni dicampur hirisan bawang, lada besar & hirisan limau kasturi. Rasa ala-ala sardin pun ada. Isinya kacang panggang. Pastu dipecahkan sebijik telur Gred D...kekeke....kawan aku cakap sedap makan panas, tapi dah sampai rumah, dah pun sejuk. Tapi aku makan jugak sebab mengenangkan harganya semahal RM4. Telah je lah...heheheh...Sesiapa yang berminat atau teringin nak merasa, sila lah ke Plaza Larkin ye...pasti anda ketemu menu ini di sana :-)



Nota Pink ::~ Tak sabar nak balik kampung....

11 comments:

zuzie's life story said...

erkkk...pe tu ara? x pernah jumpe lagi kat shah alam ni..

Noraliza Ramly said...

Wahh tekak johor sekarang!!! hahaha

Miss u dear!!!

oRyen said...

cam pelik j makanan tu?? huhu... apa rasanya?? agak2 awak akan beli lg k nnti?? hhhehh... kalu mkn time cuaca sjuk2 ni sure best kan

Mawar_berduri said...

hih..first tengok cam roti canai pun ade ...kui..kui.... ti pg Johor bley try ... :)

mamarempit said...

sminggu lagi asampedas la plak....ngeeee

cutecida said...

wahhh dah test menu baru pulak ek...nt lg byk la menu org johor yg ara jumpa...jgn semua bedal,kang sesak napas hehehe

sue @ ela said...

nmpk mcm sedap ja kak...nnt smai smpi..kak ara bwak erk

Aspalela said...

wah mcm sedap je....
org jhr ni pon tak penah jumpa lg...asal g Jb je pegi cari Steam boat!..mana nak jumpa

Aida Rezuan said...

Salam,

So nih menu perantauan la nih ek? Jgn homesick udah ler weh. :D

arapink said...

zuzie,
nama dia kacang pool...kat JB je ada kot...shah alam tak de ni...ara dulu dok shah alam pon x jumpa mende alah ni :-)

Okliz,
Koi baru nak try guane gaya rasanya weh...tapi sedap tempoyok lagi...kuikuikui...miss u too liz :-)

oryen,
hai...lama tak nampak kat blog :-)
ntahlah, rasanya macam tak beli dah kot...hehehe. cuaca sejuk, perot lapar, semua bedal je. Tapi sedap makan panas2. masa ara mkn tu dah sejuk...kembang tekak rasanya...hhehhe

Mawar,
kak ara pon 1st time jumpa.ha ah mawar, nnt leh try :-)

Mamarempit,
Pergh!!!!...tu lah. Nanti mesti nak try asam pedas lak...kompom!!

Kak Cute,
Ha ah, dah masuk tempat orang, kalo agak2 tak pelik menu tu ara cekik lah. Tapi kalo pelik je nampak, ara pandang jer...kekkeke

Smai,
Try lah nanti. kak ara nak bwk adik mkn, jauh sangat lah JB...kekeke...nnt kita wat rombongan yerk.

Aspalela,
Macam mana org Johor tak pernah jumpa ni??? hehehe...nanti sambil cari steamboat,cari natang ni sekali tau aspa...hehehe

Aida Rezuan,
Ha ah, menu perantauan. Weh, koi ni dari muda sampai ke tua home sick tau...kekeke...tak leh nak buat mende lah

z.a.i.n.u.r said...

this is recommended menu kalau pegi ke JB
yang sedap di kedai kat bomba larkin
memmang mantaps!