4 Hari Lagi...

Tuesday, November 10, 2009


Gambar meja ini lagi...Jangan Marah tau. Selagi tak pergi, selagi itulah meja ini sangat glemer...hehehhe
4 hari lagi ke? Bukan 5 hari ke? Aku kalau bab mengira ni kurengggg sket. Kalau boleh nak lambatkan masa. Semalam operasi dah bermula. Aku dah mula mengemas barang-barang di pejabat, tapi barang dirumah harammmmmm tak sentuh lagi. Mana yang perlu tinggal aku tinggal, yang perlu bawak, aku bawak. Dan yang perlu buang, aku humban ajer.
Dah 3 tahun lebih disini, pastinya banyak harta karun. Hari ni pun masih menyambung lagi. Semua fail-fail pinjaman, aku dah settlekan. Dah tagging mengikut progress, biar senang orang yang akan take over tu buat kerja. Jap lagi aku nak pegi beli pendrive baru. Pendrive yg lama dah penuh. Semalam baca blog Mawar Berduri, dia beli RM40 untuk 4GB. Tapi tu di KL, PC Fair lak tu. Kat sini ntahlah dapat ke tidak harga macam tu....hehehe.
Banyak benda yang aku kena pastikan selesai sebelum pegi. Sejak Seminar Keusahawanan anjuran pejabat ni Sabtu lepas, ramai yang aku jumpa. Rata-rata semua terkejut. Tapi semua mengucapkan tahniah. Semua cakap suruh terima tawaran...huhuhu...aku akur...
Apa yang merisaukan aku sekarang adalah tentang rumah or bilik sewa. Orang cakap kadar sewa di sana murah, tak tahulah. Kalau betul, alhamdulillah. Semalam, En.Othman (owner Optik Al-Huda) salah seorang kenalan usahawan aku menelefon. Dia nak tolong carikan rumah/bilik sewa. Dia cakap semalam kawannya dah bagi 2 bilik sewa, tapi En.Othman belum pegi tengok lagi. Dia cakap dia kena pegi tengok dulu bilik tu, barulah dia senang hati nak bagi aku duduk situ...hehehehe....terima kasih En. Othman.
Pada peringkat awal, aku rasa elok jugak duduk bilik sewa. Cuma kalau boleh aku nak bilik atau rumah yang dekat dengan pejabat. Senang aku nak pegi kerja, balik keja. Mungkin Ahad ni aku bawak baju-baju jer. Lain-lain barang aku akan beli kat sana je. Banyak lagi modal nak pakai ni, gaji bulan 11 mungkin tak dapat sebab perubahan tangga gaji baru. Mungkin gaji bulan 12 nanti baru dapat....adehhh....seksanya. Takpa, janji ada duit nak beli tiket balik Temerloh... hehehhe...
Diluar hari masih mendung, macam tu jugak hati aku. Tapi buat-buat jer macam ada matahari. Di tempat mencari rezeki ini, masih makan hati, harap ditempat baru semuanya ok. Amin...
Nota Pink ::~ Mamarempit dah banyak planning bila aku ke sana nanti...heheheh

8 comments:

mamarempit said...

nt mama mtk tlg kawan2..usha2 kot ade umah / bilik sewa...

cutecida said...

ngemas jgn x ngemasssss...makin dekat hr mkin gumbira la itu mama huhuhu

sue @ ela said...

bguih 2 kak....kemas jgn x kemas

Sheila@CC said...

dh siap ke lum ngemasnye

Mawar_berduri said...

hik..hik...jangan sedih k.ara ye...selamat berkemas ...nak tolong pun jauh sangat ... :)

arapink said...

mamarempit,
ok ma...apa2 hal kabor yea. TQ ma

cutecida,
memang makin dekat...mama ngan ara dok kencang YM nih...kekekke

sue @ ela,
ngemas nak pindah...mcm ngemas nak banjir jer...huhuhu

CC,
ara tak usik apa pun lagi, cuma ngemas brg2 kat opis jer dulu...x de perasaan...huhuhu

mawar,
takpe dik, tolong baca blog pon ok dah...hehehhe

sue @ ela said...

jgn kata mcm 2 kak...kang......

arapink said...

kang.....hehehhe...naik perahu lah kita....hehehhe