Sampai Bila?...

Monday, November 23, 2009






Sampai bila ye?


Aku pun tak tau...


Sampai bila tergantungnya hubungan ini...


Aku rasa dia tak ikhlas...


Kalau ikhlas tak kan macam ni kan?


Diam seribu bahasa dah berminggu-minggu...


Tak ada sms, jauh sekali call...


Balik bercuti pun takde apa...


Perhatian dari dia memang tak pernah ada...


Adakala sedih juge...


Selama aku sendiri di bumi Johor ini...


Takde tanyaan kabar dari dia...


Langsung takde...


Macam kita ni takde makna bagi dia...


Adakah aku harus menunggu lagi?


Patutkah aku bersendiri semula?


Sedangkan sekarang pun macam takde siapa...


Kepada sahabat setia...


Anda tentu tahu siapa dia....


Apa yang harus aku lakukan?


Apabila berjumpa lelaki seperti ini...


Seperti tidak punya hati dan fikiran...


Kepada yang tidak tahu cerita...


Aku juga perlukan pandangan anda semua...


Terima kasih...





Nota Pink ::~ Ada masa malas nak memikirkan....







17 comments:

lemongrass said...

Alahai Ara.. Kenapa? Siannya baca keluhan jiwa Ara tu. Follow your instinct because I think only you know what's best for you kan. Sometimes, hati and otak kata lain2 kan :-(.. Sabar ye.. Hidup ni memang banyak dugaan kan!

arapink said...

Lemongrass,
Ntah lah kak min, ara pun tak tau dimana silapnya. rasanya dah bagi komitmen yang terbaik. tapi kalau kita je yang mcm tu, tak menjadi jugak.
Betul kata kak min, ara kena buat keputusan dengan apa yang ara rasa coz better ara sedapkan hati sendiri daripada memikirkan hati orang yang tak pernah nak buat kita happy...
thanks sis for your advice :-)

iina said...

My advice.. ara buatlah solat istikharah.. itu yang terbaik.. andai dia jodoh ara.. InsyAllah.. tapi klu bukan.. well terpulang pada Ara..

Selalunya bila seseorang itu buat kita ternanti2.. atau tertunggu2 pasti kita byk persoalan.. pernah cuba untuk bincang bersama?? Maybe call atau jumpa utk leraikan kekusutan.. klu akak camtuh.. if dia mmg sahabat yg baik.. kita terus terang.. kdgkala bila kita bawa bincang benda yang tertanya2 tuh dpt jwpan.. xkiralah kita pompuan ke bukan ke.. cubalah..

arapink said...

kak iina,
perhubungan masih belum terlalu jauh...dan selama mengenali, sedikitpun takde harapan untuk pergi ke tapak seterusnya...cuma disebabkan tak ada kawan lain, ara teruskan jugak walaupun hambar.
penat bertanya dgn orang sebegini. dan pada hemat ara, jika dia kehilangan sorang kawan macam ara, mungkin dia tak kisah.
ye kak iina, mungkin ara perlu lakukan solat istikharah. kalo Allah bagi petunjuk bila hati ringan melepaskan dia, ara lakukan....TQ kak iina

mamarempit said...

emmmm...susah gak ni....sbb mama tk pnah alami...tp ape pun...harap ara cekal....mane tau dok kt sini nanti leh jumpe yg lebih baik...kan...InsyaAllah

cutecida said...

cik bab ke hehehe...sape pun dia,hati kita perlu di utamakan..mintak je la penjelasan..andai ada keraguan, lepaskan la perasaan tu,mana tau tmpt baru lebih membahagiakan..i'allah kebahagian tu pasti ada..

J@J@ / Bini The Rock said...

sabar Ara yea!
Akak pon pnh mengalami saat sedemikian..kita berhempas pulas ambil berat ttg dia..tp dia wat tak pandang aje....
lelama akak pun buat hal sdri..cuba mencari kawan lain just utk berhibur bg mengubat kepedihan hati ini.
Akhirnya akak dpt melupakan dia sdkt demi sdkt...dan mgkn itu 'bukan jodoh kita'

kena terima hakikat tuh!

Sheila@CC said...

jgn sedey2 n byk pk ara.. byk solat hajat n istikharah.. InsyaAllah ara akn jumpa y terbaik..

arapink said...

mamarempit,
ntah lah mama...pengalaman setiap orang berbeza kan...kalo berjodoh di sini ara terima..doakan ara ye :-)

kak cute,
ha ah, sapelah lagi. susah kalo org yang tade perasaan ni. ara memang dah malas nak fikir tentang orang itu. sekarang ni dok fikir tentang diri sendiri jer...hati sendiri...senang!

kak jaja,
mungkin ara pon akan jd mcm kak jaja. ara pon sekarang mcm tu lah, dari dulu lagi. betul, mungkin dia bukan 'jodoh' ara

cc,
TQ banyak2 cc...doa tak akan putus hingga hujung nyawa :-)

sue @ ela said...

sabaq ja la kak

Mawar_berduri said...

saba ye kak.ara...Insyaallah kebahagiaan tu akan jadi milik akak suatu hari nanti ...sy doakan...amin

AinDayana said...

hatinya takde kat ko la ara..die ada orang lain...mmg die tak mo kat ko...sampai satu masa nanti die akan cakap...kita putusssss....lebih baik ko blah dari skang..sblum hati ko bertambah sakitttttttt....

sue @ ela said...

kak eni = mcm 2 erk......bru smai tau,tp klu dh kata mcm 2..bek suh kak ara blah cpt

Noraliza Ramly said...

Berdoalah dan tolong yakin padaNya sedalam-dalamnya kerana hanya Dia tempat kita bergantung tiada yang lain melainkanNya.

arapink said...

kepada semua...

ara dah undur diri. nak berkawan pun susah...takpe lah. ara akan bahagiakan diri sendiri jer...

TQ semua sbb bagi support :-)

sue @ ela said...

kak ara.......kami smua da blkg kak ara...hdup ni kdg2 kn pntgkn dri..tp tgk pada keaadaan hak la..

arapink said...

smai...

akak tau.sebab tu akak kuat semangat sebab korang semua ada bersama akak :-) TQ very much