Hari Raya...

Monday, September 28, 2009

Sebelum ni entry pasal persiapan raya, kali ni entry hari raya pulak. Dah raya ke-9 baru nak post entry raya, adehhh....banyak kerja lah. Lepas-lepas raya ni berhabuklah kerja nak kena buat kan. Tapi kemeriahan raya masih terasa. Aku masih memainkan lagu hari raya kat pejabat ni...hehehe....





Gambar raya kami sekeluarga. Kebetulan Fahmi & Cik Wani ada sebab ibu dan abahnya kerja hari tu, masuklah menyelit sekali. Lagipun budak-budak ni dah macam family kami jugak. Bertambah meriahlah pagi raya tu :-)



Dah dapat duit raya, semua senyum lebor aje...hehehe




Bersama kak long & adik aku Tiq...ketiga-tiga anak perempuan mak abah aku



Adik beradik aku kecuali abang ngah aku...dia dah sibuk kat dapur membaham lemang...hehehe




Kawan-kawan adik aku





Fahmi & Cik Wani bergambar kenangan dengan ibu & abahnya bersama Mdm. Sara :-)




Segerombolan sepupu-sepupu, kupu-kupu aku datang. Kalau datang sikit lagi ada yang bersila kat beranda rumah...hehhe...meriah






Ni lah antara kemeriahan suasana hari raya di rumah aku pada Syawal pertama. Syawal kedua, ketiga, keempat dan seterusnya meriah jugak cuma aku jer tak sempat nak ambik gambar...memanjang sibuk kat dapur...hehhee...pasti kenangan ini sangat indah untuk dikenang selamanya :-)
Nota Pink ::~ Bestnya beraya :-)



22 comments:

J@J@ / Bini The Rock said...

Salam Lebaran Ara,

Wallaaaaa.....
meriah nye raya. mesti org dapur yg plg penat bila segerombolan sepupu sepipit datang beraya kan...hahahhah!!
Takpe penat..janji seronok :)

Lemang rebus ade lagi??

arapink said...

Salam Lebaran Kak Jaja :-)

Iya, memang penat. Nak melawa pon tak dapat...kekeke...basah jer membasuh gelas...seronottt giler, maklumlah lama tak jumpa kan :-)

lemang rebus? raya ke-2 dah licin...hehehe

sI tEDI said...

wah!! meriah ara..

fahmi dan cik wani tu ibu jaga ke??

arapink said...

ye sl tEdi...meriah...hehehe

ha ah, budak berdua tu mak ara ngasuh dah 4 tahun :-)

cutecida said...

wahhhh sakan beraye ek..apsal x sedonon kaler ni..senang nk kenal kekeke

julietchun said...

spoting yg lelaki biru sumernya yg pompuan pulak ijau, sedondon gitu.

dotblogspotdotkom said...

memang tak menahan kamu beraya... raya sakan gayanye... anyway...

salam aidilfitri... berkunjung dari blog ke blog

arapink said...

kak cuteee...mizzzz u
kami ni pakatan rakyat...muahaha...
opstt...sensitip lah pulak.

saje jer, lain tahun kaler sama lak :-)

arapink said...

TQ juliet :-)

ha ah, setahun sekali kan...tu yg best tu. sedondon gitu...hehhee

arapink said...

dotblogspotdotcom...salam aidilfitri

selamat datang ke blog ara... :-)

memang tak menahan, sesekali kan

Mawar_berduri said...

Sedondon K.Ara ye ..hijau ..

CikMin said...

wah...meriah gak ara beraya eh....ingatkan pakai pink..ekekekek...

Noraliza Ramly said...

Meriah weh deme beraye!!

Koi ingat nak gi umah oak tapi koi diserang selsema dan sakit kepala sampai skrg. huhuhu

mummysya said...

Salam dear!!!

Happy hari raya. Beshnya ramai ahli keluarga, baruah meriah.

Kak kin nie 3 k3tul jer adik badik...

huuuhuuhu...sedih :(

arapink said...

hai mawar...

ha ah, bukan tiap2 tahun sedondon nih, tapi tahun ni lain sket. kemeriahan lebih terasa...alhamdulillah :-)

arapink said...

ntah lah cikmin, kalo pink tu payah nak diterima kalo hat jantan2 tu...hehehe...

tapi baju raya ara tahun ni pasti ada pink...hehehe

arapink said...

ha ah makwe koi, meriah raya.

weh, ngape? siannya. kalo aok nak datang, koi tunggu depan pintu pagar umah koi sambut aok...

moga cepat sembuh liz :-)

arapink said...

Kak Kin, ramai ke sikit ke sama je, meriah tetap meriah. Yang penting semua ada dapat berkumpul kan :-)

Kak Kin tak kurang hebat jgk, purple gitu disamping mr.hazizul & aries'sya cumeyyy tu...hehehe

Sheila@CC said...

waaaa... behnyeraya ara!.. brapa byk batang buluh jd mangsa?

arapink said...

ha ah cc....best :-)

banyak jugak buluh terkorban...sikit kang tak cukup...hehehe

adianiez AIDA said...

aida tak sempat langsung bergambo adik-beradik, tau. sebab kami 5 beradik beraya ikut shift, so bahagi 2 la. may be this weekend, akak buat open house, nak paksa mereka bergambo sekali semua!

arapink said...

ha ah aida, keluarkan kuku besi sket, pakse bergambor...hahaha

mcm ara yg kawin baru kak long sorang, so...mudah sket lah pasal takde yang turn ke rumah mertua...

nanti publish entry gambor jamuan raya tu yer aida :-)