Hari Merdeka Part 1...

Tuesday, September 1, 2009

Macam biasa, Hari Kebangsaan Negara disambut dirumah sahaja...macam tu lah setiap tahun. Lebih-lebih lagi tahun ni, kebetulan pulak bulan puasa, laginya lah tak kemana-mana. Cuti yang ada dihabiskan sebaik mungkin bersama keluarga tersayang. Adik-adik dan kakak yang jauh pun ada balik kerumah. Masa terbaik bagi kami :-)




Rupanya ada Jalur Gemilang depan rumah aku. Aku jer yang tak perasan....hahahaha...maap ye abah. Dalam tag Mawar_Berduri, aku cakap tak dikibarkan Jalur Gemilang tahun ini, padahal ada. Walaupun puasa, abah aku sedar rupanya...hahahaha....




Semalam juga aku, dan seisi rumah sibuk mengemas barang-barang Alif yang nak berhijrah. Bukan ke luar negara, tapi ke Bangi jer...hehhehe...nasib baiklah dia ni ramai kakak. Teratur sikitlah barang-barang yang nak dibawak. Koreang tau lah budak lelaki kan, kemas ikut suka hati ayam dia jer...kekeke....Tengoklah barang-barang dia dalam bonet kereta ni, sendat dan padat.....



Kereta a.k.a almari baju...huhuhu....belah sana baju adik aku yang kat Rawang tu, sebelah sini pulak baju Alif. Baju kerja....gosok siap-siap dari rumah...stok seminggu katanya. Nak jimat letrik ah tu kat rumah masing-masing...kekeke...


Senyuman Alif sebelum bertolak. Dari dapat call tawaran kerja hari tu, sampailah semalam senyum manjang....sampai telinga..........hehhehe...suker sangat. Alah, hujung minggu ni balik pulak, cuti 3 hari kan, Isnin Nuzul Al-Quran. Macam dekat jer Bangi - Temerloh yer...hehhehe
SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN NEGARA YANG KE 52




Nota Pink ::~ Kemalasan nak pi kerja dah bermula saat ini...huhuhu


2 comments:

Mawar_berduri said...

Kak Ara...tak cedih ke adik nak berhijrah?..hiihi..seb baik tak jauh..bangi je ... :)

arapink said...

mawar...sedih jgk. teringat masa meninggalkan dia study kat alor star dulu....

menetessss air mata nih...ni pon menetessss jugak...kekeke