Penyeri Rumah Kami....

Sunday, June 21, 2009


Di hujung minggu nih...tak de program walaupun hari ni Hari Bapa. Abah aku tido nu...hehehe...Penat katanya....
Tapi entry kali ni nak memperkenalkan kepada you all tentang someone yang sangat membahagiakan aku sekeluarga.
Memperkenalkan.....jeng...jeng...jeng...


"Shamsul Fahmi" "Qistina Amalin" "Fasya Irwani"


Mereka bukanlah darah daging kami sekeluarga, tiada pertalian darahpun, tapi kami semua sangat sayangkan diorang nih. Diorang nih adalah anak asuhan mak aku. Mak ayah diorang kerja kat sepital...ni anak-anak nurse nih. Jaga ikot shift mak diorang bekerja lah. Maknanya ada masa datang subuh (kalo keje pagi), ada masa datang tengahari (kalo keje petang) dan ada masa datang malam tido umah aku (kalo keje malam)...macam tu lah rutinnya sejak 4 tahun lepas.





Wani & Fahmi ni dua beradik. Mak aku jaga sejak 4 tahun lepas. Dulu-dulu kecik tapi sekarang dah sekolah pun. Diorang membesar depan mata kami...sangat membahagiakan...bila shift pagi, mak aku siapkan diorang pi sekolah...Kadang-kadang abah aku antar pi sekolah naik motor...sukerr sangat...hehehe...Fahmi ni leh tahan gak nakalnya. Maklumlah dia rase dia sorang je anak jantan. Manja lebih ngan ibunya. Wani ni pulak kakaknya. Selalu mengalah...ketokohan sebagai anak sulung sangat teserlah..hehehehe...Manja dengan abahnya pulak yang nih...






Si kecik ni pulak nama nya Qistina Amalin...psttt....ni mesti mama dia suka tengok Spa Q nih...hehehe... Qis ni mak aku jaga start pertengahan tahun lepas. Manja ngan kakak & abangnya kat atas ni...Tapi ni bukan adik kepada budak 2 orang kat atas nu...lain mak..lain ayah...hehehe..
Tapi anak nurse jugak...Qis ni membesar dengan mamanya aje sebab papanya kerja jauh di Kelantan....sian Qis. Jarang jumpa papanya. Tapi tak lama lagi insyaAllah Qis dapat adik...mamanya menunggu hari je. Aku dapat SMS pagi tadi pon cakap dah ada sakit-sakit...Harap Ayu selamat melahirkan, mungkin operate jugak macam Qis dulu. Maknanya bertambah lagi ahli keluarga kami :-) Untuk Kak Liza lak...hamboihhh.....lama coti? Fahmi dah besar..kekekke
Kepada kalian-kalian semua, terima kasih sebab menyalurkan kegembiraan buat kami sekeluarga. Membesarlah sebagai anak-anak yang bijak dan pintar.....We Love You All...
Nota Pink ::~ Kekadang penin jugak layan karenah diorang ni...tapi happy :-)

5 comments:

Sheila@CC said...

emmm.. cute2nye anak mak ara ni. smg bahagianye kekal selamanya. InsyaAllah

cutecida said...

budak2 mmg membahgiakan wlupun tiap hari menghuru hara kan kui3

J@J@ / Bini The Rock said...

comel2 ye anak2 nie...nama pon cantik2...

bloeylah jaga anak saya pulak lepas nie..

heheh

sue @ ela said...

comey

arapink said...

To cc ....ha ah cc, mmg cumey2 diorang nih

To akak cute ....memang guru hara setiap hari, tapi bila dah balik sunyi pulak umah

Kak Jaja ... nama budak2 zmn skrg mmg mcm ni kak...hehheh..tegeliat lidah yer...

To smai ... TQ dik