Hari Jalan Sedunia....

Wednesday, June 24, 2009


Hari ni aku bejalan jer....banyak program nak kene settle....jadinya. kenalah jalan. Kalo tak jalan kang, keje lak tak siap kan....so...kene lah jalan...kekekke


Hari ni ada Kursus Window Dressing untuk penyewa MARA. Aku tatau natang mende Window Dressing tu....kalo Window Shopping aku tau...kakakakaka....

Tadi sajer lah dok pi menyebok tengok peserta-peserta tu. Buatnya kat Hotel Seri Malaysia, Temerloh. Datang tadi waktu lunch....


Antara peserta-peserta kursus. Yang ala-ala "Datin Wanabe" pon ada...kekeke


Ni lah backdrop kursus. Tak lawalah orang hotel tu buat...Kurengggg kretifnya aku rase...hahahaha


Makan time....Semua peserta mengambil makanan untuk mengisi perot. Sebab aku pasti perot memasing dah buat konsert Juara Lagu daaaa.....hahahaha...bos aku ajak makan kat meja VIP, tapi aku malu-malu meow nak makan dgn dia dan penceramah tu...hehehe



Opst....tuan tanah kedaung menyelit...hehehhe...tu bukan kete aku...nanti kuih raye koi laku, koi beli ah...nak bawak geng2 MO naik...kekeke....dok kat sebelah aku adalah Aspalela...hahaha...


Disebabkan malu-malu meow tadi nak makan, aku pun pegi membaham 'Nasi Ayam Cili Kering'. Air tembikai...hahahha...tengah sedap mencekik, bos aku tepon..."Nani, cari hadiah untuk perasmi Majlis Penutup".....apa kata lah..aku pun makan ala-ala Charlie Chaplin lah...nasib baik tak lekat kat leher...hahaha...

Memandangkan aku memang mahir dalam perkara-perkara last minit nih (sebab tu bos aku cari aku)...so...dalam kepala otak aku nih dah tau mana nak pegi....kekeke...

Tadaaaaaa...ni lah tempatnya. Warisan Craft Wood kat Kampung Sanggang. Salah satu perusahaan kraftangan anak tempatan yang berjaya. Aku memang kenal tokeynya sebab selalu bekerjasama macam Wonder Pet kalo ada apa-apa program expo.

Kebetulan masa aku sampai tadi, diorang tengah memunggah barang-barang kraf untuk dibawa ke Singapura. Langkah kanan....Baikkkk punya bincang, tokey kata "Nani pilih lah mana-mana yang berkenan sementara stok masih ada"...hehehhe


Pilih punya pilih, aku decide dengan Penolong Pegawai aku, iaitu bos no 2 aku, nak beli kotak nih....New Arrival...sebelum kene angkat ke Singapura, baik aku rembat dulu...hahaha...

Nak pilih yang warna kayu tu mcm dah biasa sangat, tadi ada design "Marble" & "Cracking". Aku pun pilih lah design Cracking...Kotak sebelah kanan tangan bos aku tu...hehehhe...Esok kul 3 petang aku pi ambik sebab deme nak buat plat nama perasmi dulu....Sambil-sambil tu aku jenjalan ah tengok staf Warisan Craft Wood buat keje...


Tekunnya buat kerja ye dik-dik non...hehehhe



Bebudak ni dok ngajing aku "Akak, ni dulang hantaran...akak kawin nnt boleh ah oder..."..... cesss!..hahaha....sabor je lah...



Antara hasil kerja deme....ini kalo letak kat beranda umah...lawa nih...
Mamaaaa....buh ah kat serambi umah..petang-petang buat air teh o sambil makan goreng pisang kat anjung umah..perghh!!!!...




Leh ah simpan geran tanah...barang emas yer dalam nih...kekekkee


Aku sempat tanya adik ni, diorang guna kayu jelutong. Lembut benor aku tengok dia ukir...


Dan inilah hasilnya...Kotak Hati....
Abih dah...esok nak jalan lagik...hehhehe......
Nota Pink ::~ Penat koi berjalan....tapi best!!!!!!!!!

14 comments:

Aspalela said...

wow!! bestnyer ara....dulang hantaran pon adooo...mabelessss!!! jgn lupe tau dulang tu kena beli awal2...takut kawen time nnt dah abes...hehhe

wah!! dpt dok depan ke dlm GL tu??? aspa ni mabuk kenderaan...nnt muntah biru air laut..

ekekekkeke.....bluwekkkkkk!!!

Noraliza Ramly said...

Adoyai!!!!!

Cantek2 la kerastangan kat situ! Nanti koi nk pegi la jengok. Oak leh la jadi pemandu pelancong erk!!

Leh dpt diskaun ke kat situ??

J@J@ / Bini The Rock said...

canteeeeeekkkk..nyerrrrrrrrr...

lembot tgn dia mngukir khan????

klu kena ahkak ni, dah jadi kepala gajah kottt!!...

hihihihi....

arapink said...

hahaha...

To aspa :: aku mang nak tempah awal pa...leh ukir namo AraPink kot kat situ...x pe..kalo ko muntah aku tinggalkan jer tepi jalan...hahahha

To liz :: boleh2...koi mboh jer bawakkan aok tu liz...berehhh

To Kak Jaja :: hehehe...jgn jadi kepala unta dah ler...kekeke

cutecida said...

apa yg lagi bestnyerrrrrrrrr...dpt kua jalan2....klu den dpt keje gini...mmg jalan le kejenya hr2 huhuhu

mamarempit said...

beli arr 1...nt bulan 12 beli tuk mama ek....jgn lupe...ekekek....(dh tempah siang²)

sue @ ela said...

lawanyaaaaaaaaaaaaa.........nk 1 leh?

arapink said...

ara taw dah...kak cute mang suker jln2...hehehe

sambil jalan2 leh ah nyelit soping..

ara ler tuh...kekeke

arapink said...

okeh ma...nnt bln 12...nak borong kraf kat situ...bukan mama jer, kak cute, smai...

ramai lagi yg diberanakkan bulan doblas kan...hehhee

cahaya kelip-kelip said...

wa.. bestnya!
=)
nak satu kotak hati...

arapink said...

nnt ye cahaya....ara tempah cahaya bayor k...

kekekke...jangan marahhh

ahaksss

u-neey said...

salam..
cantikla kotak2 tu, nanti nak gi jugakla kat tempat kraftangan tu.
dia terima tetamu tak?

silalah singgah ke 'rumah' saya yg tak seberapa tu..

arapink said...

bleh u-neey...diorang mmg terima pelawat....x jauh pun dari kita nih...

hehehe....ara dah masuk blog u-neey :-)

Anonymous said...

Salam...
Harga dulang hantaran kat situ ok tak?Ada VIP nye wedding souvenier tak?