Makan-Makan Mangga Online....

Sunday, June 7, 2009


Memang happening....sangat best...Itu yang dapat aku gambarkan saat ini.....Masih terkenang-kenang kemanisan saat itu....huahuahua....mesti korang jeles kan???...ahahahah....Untuk sape-sape yang tak joint lah...Kepada kengkawan yang memang tak tau pasal majlis ni, sila lah bersila tengok semua gambar-gambar kenangan antara kami di Majlis Makan-Makan Mangga Online Bersama Bunkface....ahaksssss....




Sebelum apa-apa, gambar tuan rumah penting, kene enterpremmmm dulu...kekeke.


Aku macam biasalah, abis keje Jumaat lepas, terus terbang ke KL. Bas kul 5.30 petang. Hari tu aku meninggalkan ofis dengan hati yang sangat sakit...sengal!!!!!!!!! Aku doa biarlah pemergian aku ke KL kali ni berbaloi sebab tujuannya Lain Dari Biasa....hehehe....

Bas yang aku naik sejak 10 tahun dulu berulang alik Temerloh-KL...wpun tak lah cun, tapi perkhidmatannya amat memuaskan....heheheh

Sampai pun dah malam....terus ke rumah adik aku dulu kat Desa Melawati...numpang tido sebelum berhijrah esok harinya....


Pepagi buta aku dah bertolak ke Shah Alam. Adik jantan aku hantar...TQ daling....nak pi umah Kak Cute. Dah lama tak pi sana. Kenangan banyak kat Shah Alam nih...hehehe..maklumlah penah jadi warga sana mase muda-muda dulu. Sampai sana kul 9 lebih...Menjerit-jerit jumpa Kak Cute kat tangga no 5, blok cari sendirik k....hahaha...maklumlah selama ni dengar sore je kat telepon & SMS. Tapi kali ni dapat tengok orangnya....memang cantekkkk..... :-)

Dipendekkan cerita, lepas jumpa dengan sorang kawan manggolian kami, "Masq"...siap makan nasik lagi kat umah dia, banyak giler lauk...TQ Masq. Nanti masak lagi yer...hehehe...Aku ngan kak cute pun bersiaplah nak pi majlis tu yg diadakan di Restoran Lemon, Metropoint, Kajang. Bukan aku je, Kak Cute pun bawak anak jantan dia, Iman...tak sabor-sabor nak jumpa Bunkface katanya...hehehe



Iman sama sibuk bersiap ngan kitorang....hehehe




Dalam jam tu, "AraPink & Cutecda" sempat lagi posing-posing......sementara nak pegi jemput "Lenggang" @ Kak Enie yang memang meriah dengan gelak tawanya dan loghat Perak yang pekat. Aku ape lagi, dok gelak je lah sepanjang jalan...huahuahua...sakit perot koi....

Kesesakan jalan di bandar Kajang.....melilau mencari lokasi kejadian...diorang ni kalo tempat Sate Kajang tau lah...sebab diorang lebih kenal Haji Samuri berbanding David Teoh...kekeke ..Jangan Malaaaa Haaaa....



Ni lah tag dan penanda buku, cenderahati dari Mangga Online....sayang betul. Rase nak gantung kat leher bawak pi keje...hahaha.....


Kemeriahan bermula....Walaupun baru pertama kali bersua, tapi ada yang dah kenal sebelum ni, cepatnya kami mesra....best sangat. Macam satu family. Macam nak terbalik kedai David Teoh ni dengan gelak kitorang....hehehhe...manisnya saat ini.



Menu pada malam itu. Memang menarik perhatian kami yang memang sedia lapar nih...hahaha...Port aku memang sangat strategik sebab betul-betul didepan kaca pusing itu...hahaha....lauk semua sedap-sedap belaka....kitorang memang makan dengan kusyuknya...hahahha...

Cutecda, Krals, Okliz, Arapink & Mamarempit

Sebelum makan, kami memang berposing-posing bagai....best sangat....rase macam artis pun ada malam tu...aduhhhh....syok ah. Semua dah jadi geng cantum kepala neh....heheheh...


Ahli majlis bertambah bila Lenggang & Matabulat nyelit....
.



Manjanya adik-adik aku nih...hehehe




Arapink & Mamarempit...windu mama tau!!!


Malam tu aku dapat bunga tisu...huahuahua...dari seorang Mangolian nama Krals...Ni lah orangnya. Dulu dia tokey bunga, dah letak jawatan keje kat Sepang...hahahha...gurau jerk...
TQ Krals, susah payah awak melipat tisu jadi bunga "rose"...

"Rose Tisu Krals"

Ni adalah Abang Maman @ Mamanprime @ Abg Mutak (sebab kepala dia botak) huahuahu... Dialah yang membawa kami ke kancah atau arena berkomuniti online nih. Terjebaklah ke dalam Manggo Online....TQ abg maman untuk semua ni...Kami hargai sangat...Nanti boleh lah buat lagi yer....hehehhe


Bunkface In Daaa House


Teruna impian kat depan tu adalah dari kanan Nemo, Abg Maman & Tepung

Ditengah-tengah Bunkface tu, adalah bos Abg Maman....TQ jugak untuk bos yer :-)



Ni lah keluarga besar Mangga Online....semuanya happening dan best sangat....
Korang memang the best lah!!!!!!!






Arapink, Cutecda, Mamarempit, Matabulat, Afiq & Iman With Bunkface



Lemon melabuhkan tirainya...macam tu jugak kami. Hati yang sakit Jumaat lepas sangat terubat, begitulah setiap hari bila ditemani Mangolian semua dia pejabat...Mangolian juga pengubat hati yang sakit dipejabat setiap hari sbb diorang semua macam adik beradik dan boleh dengar masalah masing-masing. Kenangan yang terpahat pada 6 Jun 2009 akan tetap terpahat dihati untuk selamanya....tak mustahil kami semua akan mencipta lebih banyak kenangan indah bersama lagi...InsyaAllah...Selamat Jumpa Lagi....
Nota Pink::~ Kenangan Terindah Arapink With Mangolian semua....



15 comments:

sue @ ela said...

jeles nya...nk jugak bnga rose.ahakz

cutecida said...

hahahah jeles ka maiii, nt hang mintak sepasu lak ye

arapink said...

hehehe...jgn jeles

yang pasti bunga tu dah leper mama duduk...kakakaka

nnt hg kene joint taw

Noraliza Ramly said...

menjadi kenangan yg terindah!!!!!
(samsons)

koi lapo sangat time ni. ikotkan hati nk tambah 2 pinggan. ha ha ha

arapink said...

koi taw liz...koi pun, memang lapor..hehhehe

AinDayana said...

woittt..hahahaha...huru hara kan....ara..terlupa nak jamu air la mase datang umah akak..terlupa sesangat tau...kuikuikui...sowi la ye ara..umah bersepah..baru je beberapa jam ku tinggaikan umah...gitu laaa...anak2 akak tuh...hehehhee.......

arapink said...

no hal kak...x yah

adatlah, umah baru pindah, mmg mcm tu....

bestnya kenal akak...hehehhe

matabulat (lat) said...

kak ara......lebiu 2345678910
happening sesgt smpai x terucap...
wawawa

arapink said...

yer lat @ yuna malam tu...kekekek

rase nak berduet ngan lat lagu Ohw bulan...kekekeke....

miss u lat & umi.....

;-)

Aspalela said...

wow! best la...

aku cam x puas nengok gambo2 hang n geng2 MO...
tepek la lg manyak2...

xD

Apepon...aku tumpang gumbira krn korang dpt dtg makan2 bersama banpes...Bravooooooooo!!

arapink said...

tapi aspa...kami tetap x puas hati sebab ko takde...

ko tunggu taw...kitorang nak heret ko jugak lain kali...

tungguuuuuuuuu

Aspalela said...

ko jangan ara....

kang gigi aku tercabut lg sebatang...

:b

arapink said...

eleh pa...gigi leh tumbuh balik...tak pon ko tempah gigi pelesu k...

hehehe

Anonymous said...

oittt...
awat terselit gambo tepung gan isis tu...
keh..keh..keh..

~cuke~

arapink said...

hahahha...dah agak cuke kenal...
geng kitorang gak tu cuke....kekeke