Hujan Tak Ori....

Friday, April 30, 2010

Salam pagi Jumaat kepada semua. Dah lama tak menulis. Sekali lagi mood kemalasan tu datang. Nak kata takde masa, macam tak logic sebab sebenarnya memang ada masa setakat nak menulis entry yang pendek-pendek macam selalu. Dan tiap kali aku menulis, pastinya dah sedikit basi ceritanya...heheheh

Yang aku nak cerita pagi ni adalah tentang "HUJAN TAK ORIGINAL"...huhuhu. Pelik gak tajuknya kan. 3-4 hari lepas hujan tu ada tapi jarang lah. Tapi yang bestnya kat area rumah aku selalu hujan tapi bukan waktu hujan. Korang faham tak ayat aku ni? hahahha...

Korang setuju tak kalau aku cakap bunyi hujan membuatkan kita makin lena tido...setuju kan? Aku pun setuju...hehehe...




Ini gambar yang aku ambik dari tingkap bilik aku. Bilik aku belakang, so bertemu dengan belakang rumah orang jugak. Korang tengok lantainya kering kan? Tapi malam tadi membawa ke pagi bunyi hujan. Dah 2 malam berturut-turut. Ini bukan tempat yang kena hujan, tapi rumah sebelahnya....



Cuba korang tengok lantai rumah ni. Yang kering tadi rumah sebelah tu. Dua malam berturut-turut tu hujan di rumah ini. Aku nak snap gambor malam tu, masa hujan tak original tu, tapi karang budak bujang tu cakap apa pulak tetiba flash kuar...hahaha. Bila aku buka tingkap, air memang macam hujan, jatuh dari atap. Bila aku amat-amati, aku rasa air tangki kot yang melimpah. Macam hujan lah, bunyi pun macam hujan. Rumah ni teres 2 tingkat, so air tu turun dari atap tingkat atas....mungkin air tangki. Aku dok fikir, kalau air tu melimpah dari malam membawa ke pagi, berapa lah bayar bil air sebulan? mahu bergelen-gelen air terbazir...hahaha...ayat aku. Dalam keadaan sibuk bekalan air tak cukup ni, ada gak air yang terbazir. Kepada penghuni rumah tu, aku rase student UiTM, sila lah bagi tau tuan rumah yer...Tapi ikutlah, aku yang tido nyenyak, sebab bertemankan bunyi hujan yang tak original....hehehhee

Nota Pink ::~ Macam-macam hal.... :-)

6 comments:

julietchun said...

kalo dok di selangor dapat gak diskaun air tu,ehehehehe

arapink said...

kat selangor ada diskaun air ek? sama mcm kat pahang, ada subsidi kerajaan....huhuhu...johor tatau.

GhOsToNe said...

huhuh...
siannyew..

sue @ ela said...

blh kira gak erk mcm 2 kak?

cutecida said...

pembaziran lorr ...dorang xbayo bil air kot tu yg xkesah air melimpah huhuhu

Yong Kamariah said...

salam ziarah ye, koi terjah je ni hee