Nasi Ayam Feveret...

Friday, October 2, 2009


Tak habis-habis pasal makan yer. Nak buat macam mana, tu lah kerjanya kita ni. Mana yang sedap, makan banyak, mana yang tak sedap, makan sikit kan....

Baru kejap abah aku datang ke ofis. Mengantar makanan untuk aku. Abah aku memang faham citarasa anaknya...hehehhe....dia membelikan anaknya yg kembang ni "nasi ayam" dari kedai feveret aku iaitu Restoran Happy Fried Chicken. Terima kasih abah, sayanggggg abah... :-) sebab ofis aku ni jauh dari kedai makan. Sebab tu aku jarang lunch....huhuhu....

Aku ni penggemar nasi ayam. Mana aku pegi kebiasaannya aku oder nasi ayam. Tapi...dalam banyak-banyak nasi ayam yang aku makan, seluruh semenanjung Malaysia, kecuali Sabah & Sarawak aku tak jejak lagi, tak ada nasi ayam yang boleh lawan rasa nasi ayam restoran ni. Mungkin sebab aku dah makan dah lama, sejak sekolah lagi, boleh jadi jemu kan, tapi nasi ayam yang ini aku tak pernah jemu....huhuhu.....makan hari-hari pun takpe. Bagi aku kelazatannya terletak pada nasinya. Memang sedaplah....dah makan beberapa jam pun, rasa nasi tu masih melekat kat tekak...heheheh....macam tu ugak sambalnya, the best!!!!!

Tapi yang paling penting, aku sudah dapat resepinya...muahahaha...dan aku selalu masak kat rumah. Memang sedap. Kalau Cik Wani makan, dia tak makan dengan ayam, tapi dia makan nasi kosong sahaja, sebab dia cakap nasi tu memang sedap.

So...kepada sesiapa yang berkunjung ke Temerloh, selain gerai Pak Usop untuk rasa ikan patin kat tepi sungai Pahang tu, carilah nasi ayam ni...heheheh...pomot lebih nampak???...pssstttt...auntie, jangan lupa bagi diskaun tau kalo saya datang beli... hehehe

Nota Pink ::~ Percayalah cakap koi...hehehe

27 comments:

CikMin said...

ara..cikmin nak makan kt rumah ara nasi ayam ni buleh..??ko dah buat akak terliur ni..nak gak nasi ayam ko buat..bkn kedai punya....

cutecida said...

wahhh syg tui abah ek....klu lajak g termeloh akak nak ko banjer nasik ayam tu buleh??? hehehe

sI tEDI said...

sebbaik kenyang. tak terliur sangat. ekekekek

adianiez AIDA said...

ara, baca post ara ni, buat aida teringat kat abah. abah aida pun rajin anta makanan kat ofis. 2007 dulu abah mak dok umah aida setahun, jadi bbsitter. kalu aida malas balik umah, abah sure dtg anta lunch. now abah da dok umah kakak. bbsit baby kakak plak.

alamak, sedih la plak.

Charlotte Arphenee said...

weh... nani ker nih? waaa... ada blog tk ckp pun eeee...

kak jay tekun

J@J@ / Bini The Rock said...

nasik ayam ni mmg best pd nasi nye..klu nasinye cukup lemak berkrim, mkn gitu aje pon sodappp!!

mamarempit said...

mak aiii...abah bg ara sorang je ke...mama nk gakk....

Mawar_berduri said...

wah...sodap.....

julietchun said...

bagilah resepi buleh kami mencubanya, mana tau kot buleh bukak restoran nasi ayam kat sini plak,hehehehe.

sue @ ela said...

perghhhhhhhhh
smpi mlekat kt teka erk kak
dasat 2..kang tcekik lak....
msuk paper..org t'cekik mkn ns ayam

blogresipi said...

Emm lama dah kite tak makan nasik ayam. sedap nampak nasi ayam yang ara buat. salam dari blogresipi.:)

iina said...

Wah ara cam sedap jek.. tapi akak lebih suka nasi goreng ayam itu mmg fav akak.. sok akak singgah temerloh leh buat nasi ayam utk akak lak leh ;)

Sheila@CC said...

btuahnyer dak ara ni... siap abah dtg anta makan lgi.. nasi ayam la makanan paling simple n sedap...

sue @ ela said...

2LA PSAI..JELES AKU PN..NK GA ORG MAI HNTQ MKNN

arapink said...

Cik Min....lambat betui ara respond komen. lepas mkn nasi ayam, demam seminggu...huhuh...

boleh cik min...tapi nak ara buat ker? hehehe...buleh2...hehehe

arapink said...

To kak cute : Ha ah...abah memang macam tu...anak segala-galanya...huhuhu

arapink said...

ted...lain kali ko masuk umah ara waktu ko lapar jer taw, mesti terliur punya...hehehhe

arapink said...

aida...ara pun. masa mula2 kerja dulu, kan gaji 3 bulan baru dapat, abah hari2 hantar makanan waktu lunch....

haihhh...kalo citer kang, nangis pulak ara nih....kalah...

arapink said...

terkezutttt tul kak jay leh jumpa sy kat sini....

pasni leh ah sok sek sok sek yer...hehehe...banyak citer nih...

TQ kak jay terjumpa pintu rumah sy :-)

arapink said...

betui kak jaja...tapi kalo makan kosong ajer kang, tak ler namanya nasi ayam yer...hehehe

arapink said...

nanti pos laju kat mama ek...hehehe

arapink said...

TQ mawar... :-)

arapink said...

juliiiii.....resepi tu ara bagi nanti ek...kene menuntut dulu...muahahaa..siapkan pengeras dulu...

arapink said...

rasa nasi yg melekat...bukan tulang ayam yg lekat smai oiiii....huhuhu

arapink said...

kak iina...balik malaysia datang umah ara ye :-)

arapink said...

alhamdulillah cc....kasih abah kan :-)

u-neey said...

Ara, boleh kongsi resepi tak? Nak buat open house ni..