Macam-Macam Perasaan...

Friday, October 23, 2009

Kan best jadi baby, takde masalah pun...




Sepanjang minggu ni aku emmang malas nak menulis dalam blog ni. Bukan tak nak tapi kerja berlambak. Bosan, geram, benci pun ada. Macam-macam lah yang aku tengah rasa nih. Hati ni nak bercerita dengan semua, tapi mungkin juga yang berkenaan akan curi-curi membaca tulisan aku ni. Aku ni jenis yang menjaga jugak hati orang, tapi hati aku???....sape nak jaga???....


Semua yang aku rasa ni tak ada kaitan dengan family aku, tapi semuanya berlaku di tempat aku mencari rezeki. Aku tataulah ada atau tidak keikhlasan bekerja (sometimes) sebab bila bekerja dan bercampur dengan rasa sakit hati, you all tau lah macam mana kan? kata-kata hati pasti laju macam mechine gun...


You all pernah dengar tentang "cakap tak serupa bikin" kan? Sakitnya kalau dapat seiring sejalan dengan manusia macam ni. Rasa macam kena sebat jer....cewahhhh...Kartika pun tengah menunggu yer...huhuhu... Rasa macam kena sebat di hati. Kalau ada manusia macam ni dalam satu kerja kumpulan, alamatnya...makan hatilah yang lain-lain tu. Cakap memang senang, tapi adakah nak melaksanakannya semudah 1, 2, 3? or A,B,C? Kalau dah takde pengalaman, jangan cakap banyak. Belajar dan mendengar dari orang yang lebih pengalamannya walaupun pangkat dan darjat tidak sama...tak salah merendahkan sedikit martabat diri hanya untuk menimba ilmu. Dalam diri kita seharusnya ada sikap profesional, barulah orang respect kita kan. Kalau dah takde semua tu, sape nak respect? Kadang-kadang ada tugasan yang kita memerlukan masa yang cepat, tak boleh nak dilengah-lengahkan. Lebih-lebih lagi kerja yang melibatkan sistem jabatan. Bimbang bila key in nanti, sistem reject pulak. Tapi..............ko tak leh ke buat kerja laju sikit???!!!!!!!!!!....aku macam pak pacak menunggu semua tu? Aduiiiii...tolonglah. Berhentilah dari bercakap yang entah apa-apa like rubbish tuh! Baik ko segerakan kerja hanya tak sampai sebelah tangan failnya...aku bukannya duduk di sini goyang kaki sambil baca paper aje. Banyak lagi kerja yang aku perlu buat dalam masa terdekat ni...


Bulan depan ada program, aku dah mula mengelupor dalam minggu ni. Kadang-kadang tak terkejar. Ingatkan bolehlah nak settle apa yang patut cepat, tapi nampak gayanya tak dapat. You all rasa, boleh tak kalau aku nak cakap "Anda settlekanlah semuanya. Saya tak tau nak menjawab andai perkara berbangkit timbul"...boleh tak? Manakan aku ni tak menjeruk rasa! Yang ada disekeliling pun sama jer...ermm...Tapi nak buat macam mana, ni lah nasib seorang "kuli" macam aku. Nak tak nak, buat jugaklah...ringan sikit beban rasanya sebab ada yang memahami di sini...


Nasib baiklah aku ada tempat mengadu semua hal...Terima kasih mak. Dari dulu tak pernah jemu mendengar luahan hati anakmu ini. Kalau mak tak ada, pada sapa nak diluahkan rasa hati ini?





Nota Pink ::~ Oh Tuhan, berikanlah aku kesabaran....




11 comments:

cutecida said...

akak pun sedia mendengar luahan hati ara...selagi kita bernyawa, ada hati ada perasaan ,kita xleh nk lari dari maslah kehidupan...so hnya sabar & posiif je la yg kita mampu...hati kita hanya kita je tau kan...

sue @ ela said...

yuhuuuuuuuu.....mak aih..bhsa 'kwn' 2!!! awat lmbut sgt...sabaq kak..org mcm 2 klu layan blh skt jiwa tau kak..layan ja kja 2

julietchun said...

sbb tu lah org selalu ckp rambut sama hitam tapi hati lain2.

mamarempit said...

huu....biase la ni....kalo tmpt keje tu ramai...tu la masalahnye...

naseb baik mama kt opis ni ada 2 staff je...nk kelaik ape...paling habat pun klaik ngn bos...:P

J@J@ / Bini The Rock said...

huhh!! mmg menyakitkan hati bila dpt org yg "ckp tak serupa bikin" ni..

takpe la ara..luahkan je isi hati mu di sini..mana lah tau yg curi2 pandang tu terbaca N3 ni dan terbuka pintu hati dia utk berubah..kan ke baguuuus tuh!!

Harap kuatkan semangat ye...

arapink said...

To Kak Kiut ::~ TQ banyak2 akak. Dari dulu lagi akak memang positif & always ada dengan ara.

arapink said...

To Sue @ Ela ::~ Dah mmg kak hang ni lembut...huhuhu....tak layan pun dia mai jugak...penin2...

arapink said...

To Juliet ::~ Sekarang rambut pun dah banyak kaler...huhuhu

arapink said...

To Mamarempit ::~ Ara dah rase semua dahhhh...lagik syok!!!

arapink said...

To Kak Jaja ::~ TQ akak....ara bimbang kalo ada yg membaca bukannya nak berubah tapi nak hentam kita lagik....geramnya...huhuhu

iina said...

sabarlah ara.. camtulah ragam manusia.. mmg xde benda lain leh buat kecuali sabar.. kdg2 byk cakap nk marah2 pun xguna lagi sakit jiwa ;)