Saje Nak Buat...

Friday, July 16, 2010

Aku rase macam dah tak betul jer hari ni. manakan tidak, dalam sehari jer 3 entry aku post...memang giler. hahaha...kamu tau maknanya kan? Maknanya aku sangat boring hari ini....huhuhuhu....

Sedang asyik melihat gambar cincin yang lawa ni ( dalam hati bila lah aku nak dapat cincin macam ni, adakah aku harus membeli sendiri lagi kalau nak pakai? ) dan bila boleh dapat makan cupcakes yang comel macam dalam gambar ni ( sila beri perhatian kepada blog kek mamarempit ...psstttt mama, ara dah pomot ek...hahahha...tunggu mama anto ke sini ajer kalo buat cupcakes yang comey macam ni yea...hhehehee


Cantik tak? :-)


Comel tak?...nyum...nyum ;-)

Tiba-tiba teringat satu entry mamarempit nih. Tentang purse hak milik sendiri. Dia tak tagged aku pun sebab wat sakit ati je...hahahha...dulu punya tag pun aku tak settle lagi. Yang ni pulak yang aku nak buat...mengong aih...

A. Amek gambo luaran & dalaman
B. Perkenalkan breng, rege & beli kat mane
C. Kuarkan isi perot dia, paling koman 5 barang
D. Amek gambo ngn dia
E. Ketip 5 orang lagi pasal isi perot dia....

Nok ketip? macam nak ketip kuku lak ari Jumaat nih...hahahah

Purse yer....


Ni lah dia purse aku. Sangat tidak lawa. Macam salah pilih jer...tapi yang aku beli sape suruh?...hahahha...
Purse ni dari brand Sembonia. Aku beli kat East Cost Mall, Kuantan. Masa tu bulan Januari tahun ni. Ada sale. Memandangkan butik Sembonia bawah sekali, berdesup aku pegi...hahaah. Harga sebenar RM210, tapi masa aku beli hanya RM144 sahaja. Warna coklat dan ado tali pinggang kat depan...hahaha. Berat pulak jadinya. Pada pandangan mata aku tak lah lawa sangat...


Tapi mungkin sebab bahagian dalam yang tak terlalu banyak compartment. Bukan banyak benda pun nak diisi. Duit lagi ler tak banyak...huhuhu. Aku memang tak suka purse yang banyak compartment, rase macam serabut. Lagi satu aku akan beli purse yang tempat syilingnya berzip...kalo tidak habis berterabur lah. Kadang-kadang dalam purse aku ni semak jugak dengan macam-macam resit lah, slip bank lah, mak nenek kertas pon ado...kekekkee


Harta benda yang ada dalam ni ::~

1. Dah tentu Mykad aku...nyawa weh!

2. Tiket bas nak balik petang ni...muehehehe...Cepat Ekspresss (jangan buat hal malam ni ek. Aku nak sampai umah cepat)

3. Kad Mesra Petronas...untuk hadiah lah konon, isi minyak pon jarang sbb "my licik" saving minyak...hahahha

4. ATM Kad ~ CIMB card (bank utama) & Bank Rakyat card (bank kedua)

5. PRUhealth card ~ insurans nyawa & kesihatan aku. Kalau pi mana-mana aku dah tak risau...diri dah dilindungi...

6. Duit adalah sikit. maklumlah tengah bulan kan...huhuhu...cepatlah gaji...uhukkk

7. Lesen Memandu ~ sangat penting walaupun belum habis "P" tu...kekekek

8. Gambar-gambar...termasuk gambar Fikri mase umur 2 tahun. Dia sangat comel dan gebu waktu tu. Kalau org terpandang purse aku mesti diorang syak aku dah ada anak...lantak ;-)

Yang lain-lain banyak lagi kad-kad untuk beli-beli barang. tapi malas nak kuarkan...heheeh



Ni gambar tuan punya purse yang sedikit gedik di situ...hahahha...saje je nak expose. dah lama tak tepek gambar sendiri kat rumah aku ni...hehee...



Nota Pink ::~ Saja suker-suker... ;-)

4 comments:

Mawar_berduri said...

Cute purse K.Ara macam tuannya ...hihihihi.....sy pun rindu...kak ara ape khabar ? chat ke?

arapink said...

Mawar Berduri,

Cute ke? mcm x lawa jer...hehehhe.
akak sihat cuma jarang benor masuk blog ni...sibuk tapi mcm tak lah sibuk sgt...hehehhe

Aida Rezuan said...

Ara,

Ha... lepas rindu koi ke awok, Ara. Dah dapat tatap wajah awok yang manis itu :)

Jenama bukan main ye purse awok. Koi nye purse tak bertuko dah dekat.. hmm 5 tahun gamaknye. Haha!

arapink said...

Patin,
tau pun rindu yak...hahahah...koi gitu jugek...

aok jgn lah kabor gitu. koi beli hat mehei sket sebab nak pakai lama...tu pun dah bertahun2 tak tukor...kalo koi beli hat muroh, cepat lah beli lain...hehehhe...sama jgk dgn hat mahal...

tak gitu weh???? ;-)