Telah Dicuri... :-)

Thursday, August 5, 2010

Aku masih berfikir harus ke aku post entry ni? Macam over tak? Takpe lah...dah terlanjur menulis kan....hehehhe

Kisahnya pada 31hb Julai 2010 (Sabtu) lepas kami sekeluarga mengadakan kenduri doa selamat sebab kakak sulong aku mengandung nak masuk 8 bulan. Berdoa semoga semuanya selamat...





Tapi kenapa ada cincin ini? Apa kaitannya dengan kenduri doa selamat? Dan sebenarnya bukanlah aku nak menunjuk2 kat sini tapi saja suke-suke nak kongsi cerita dengan sahabat blog Ara di sini. Hope anda semua gembira sama macam Ara jugak. Masa dok plan-plan nak buat kenduri doa selamat, umi si dia cakap nak datang merisik. Mungkin jodoh aku sudah sampai. Bincang punya bincang, kami setuju lah buat sekali dalam satu majlis. Selepas selesai majlis doa selamat belah paginya majlis merisik pulak...




Memandangkan ni hanya majlis merisik, jadi tak perlulah aku nak berpakaian ala-ala pengantin gitu dan tiada lah barang-barang hantaran. Tapi aku tetap menyediakan buah tangan untuk keluarga si dia bawa pulang. Cupcakes di atas & sepasang kain baju melayu. Gambarnya aku lupa nak snap...huhuhu...bukan tak nak amabik tapi aku sibuk sangat. Nak bungkus pun dah tengah malam buta. Orang semua tido, tapi aku macam tikus dok godek macam-macam...hehehe



Ini pulak cenderahati untuk tetamu pada hari itu. Abah berhajat nak bagi Surah Yasin pada tetamu, so aku pun dok fikir macam mana nak bungkus Surah Yasin ni. Fikir yang simple-simple aje. Aku beli bekas kek, sapu tangan dan riben...inilah hasilnya. Ramai yang cakap simple but nice...hahahah...suker hati org puji ;-) kami siapkan tak banyak...lagipun ni hanya majlis kecil-kecilan sahaja. Dan untuk budak-budak pula kami hanya belikan lolipop sahaja...simple :-)



Aku tak mengundang ramai orang cuma sedara-mara terdekat sahaja. Kawan rapat pun tak diundang...hanya yang seorang ini aje aku jemput, Shima dan ibunya :-) Tq sudi hadir.








Mula aku tak nak post entry tentang ini, tapi bila aku fikir masak-masak aku buatlah entry ni. Sebagai kenangan rentetan peristiwa hubungan ini bermula ke langkah seterusnya. Nanti pasti aku akan paparkan persediaan perkahwinan kami...insyaAllah kalau ada jodoh...hingga majlisnya. Biar jadi kenangan bagi diri aku sendiri. Dan aku tak akan lupa mengundang sahabat blog semua...jangan risau...hehehhe.

Doakan yang terbaik untuk ARA ye kalian semua :-)



Nota Pink ::~ Mula penin mikir persiapan...hehehe



13 comments:

mamarempit said...

tahniah...moga diperpanjangkn jodohnya...amin

arapink said...

Mamarempit,

InsyaAllah...TQ mama dengan semua pertolongan dan nnt nak mintak tlg lagi...heheheh

J@J@ / Bini The Rock said...

1) kapkek hasil titik peluh mama ke?

2) cantek la Yassin tu masuk dlm bekas kek..nmpk kemas! nice...

3) Bertunang nya bila pulak?

4) klu dijemput ke kenduri kawen...insyaAllah nak dtg. tp tgk keadaan la dulu, takleh nak janji... hehe!

Mawar_berduri said...

Wah.......
tahniah Kak Ara..........best sangat
huhuhu



nanti jemput Mawar ye ...

iina said...

Tahniah ara.. nanti jgn lupe bg akak kad jemputan.. kot sempat akak balik mesia dah masa tuh ;)

CC@Sheila said...

Tahniah ye ara... akhirnya, mmg hati tu telah dicuri jua... hahaha....

UnGu VioLet said...

tahniah!!!.. pttla mar dah terbau2 nasi minyak nie.. hhe.. moga jodoh berkekalan.. ameen..

Aida Rezuan said...

Ara,

Waaaaaaaaaah! CONGRATS! Patut la sejak dua menjak nih koi bagai terdengo2 jek bunyi kompang ye. Hehehehe!

Semoga segala persiapan and majlis nanti berjalan dengan lancar and meletup! Jangan lupa tepek gambo tau! Apa menu nanti? Tempoyak ada? Patin ada? Hehe!

sue @ ela said...

tahniah kak...moga jdoh bkekalan

arapink said...

Kak Jaja,
sebelum apa2, ara nak senyum dulu :-)
1. dah tentu kapkek hasil titik peluh mama yg tengah sakit gusi mase tu....hehhh

2. Cantek ek? Idea last minit tu...heheheh...TQ mbak

3. Mungkin takde tunang2 neh...terus aje...save bajet...kkekeke

4. InsyaAllah dah tiba jodohnya akak kena dtg...Ara pasti jemput :-)


Mawar Berduri,
TQ mawar. nanti pasti akak jemput mawar....harussss dtg dgn cik abg tau :-)

Kak Iina,
:-) TQ kak iina..InsyaAllah ara akan hantar kad. lagi bets kalau mase tu kak iina dah balik Msia...tetamu ara yg paling jauh :-)

Cc,
TQ cc. CC dah ada amani, ara baru nak kawen...hehehhe...dah tua ye...hati baru dicuri :-)

Mar,
TQ dik...wahhh, bau nasi minyak sampai ke sana ye...hehehhe...pasti perkhabaran lebih baik akan dikhabarkan kepada Mar nanti...doakan kak ara ye :-)

Aida Rezuan,
mueheheheh...TQ weh. Kompang mane pulok aok dengor tu?...heheheh...
Patin tempoyak dah tentu ada. Wajib tu...aok doakan koi berjalan lancar k...pasti entry persiapan kawin akan ara isi jika berkesempatan.... :-)

Smai,
TQ very much dik :-)

lemongrass said...

Alhamdulillah, majlis merisik berjalan dgn lancar. Tahniah ye!Sure sekarang ni asik tersenyum aje kan ;-).
Bila nak buat majlis2 seterusnya? Tahun ni ke tahun depan?

arapink said...

LemonGrass...

TQ kak min...mcm namapak aje ara senyum yer..hehhehe...majlis seterusnya mungkin tahun depan...nnt ara hantar kad jemputan kat kak min ye... :-)

zareef said...

tahniah.... semoga dipanjangkan jodoh.. amin.