Pelamin...

Thursday, December 30, 2010

Dah pun penghujung tahun 2010..macam baru lagi masuk tahun baru kan...tapi tinggal sehari lagi dah masuk 2011. Dan pastinya umur Ara pon naik satu tangga lagi. Alhamdulillah diberikan oleh-Nya kesempatan untuk meneruskan kehidupan :-)

Sabtu 2 minggu lepas, Ara meronda-ronda kedai pengantin sekitar Temerloh. Nak tengok harga dan design pelamin yang dihajati. Dari dulu Ara ni sebenarnya suker benor tengok pelamin yang kaler putih. Lawa...



Lawa kan?...segar ajer :-) Ara suker kerusi besar gedabak tu...orang yang tempat Ara ambik pelamin tu panggil kerusi Mawi, sebab Mawi yang mula-mula guna mase dia nikah dulu...kononnya. Tapi kalau nak buat fresh flowers macam dalam gambar ni, macam tak mampu je Ara...berpinau bijik mata koi...hahahha. Tapi bentuk pelaminnya lebih kurang yang ini lah.....nanti pelamin Ara mungkin dibuat di bawah kanopi sebab rumah tak berapa muat. Kalau diluar, ruangnya lebih luas dan selesa lah kalau kawan-kawan dan sedara-mara nak bergambar dengan pengantin yang tak cun nih...hehehhe...harga pon boleh tahan. Tempat tu pandai ketuk...(paham kan makna Cik Ara?...bagus!) sket-sket tambah...sket-sket tambah....aduihhhh....berpeluh dalam dingin Ara mikir.




Pelamin ni pon cantik kan? Design pelamin ni mungkin di dalam rumah. Yang lebih simple sebab tu majlis akad nikah nanti. Sebenarnya boleh je nak batal air sembahyang kat bawah ajer, tapi nanti pengantin kedua-duanya comel, so macam seksa sikit nak duduk lama-lama. Kesian pulak kat En.Bab dan Cik Ara...hehhehe. Tapi nanti tak lah grand macam pelamin dalam gambar ni. Pelamin dalam rumah ni Ara ambik dengan kedai lain yang merupakan sepupu Cik Ara tokeynya....hehhehe.

Nanti Cik Ara buat entry baru ye berkenaan dengan wedding Cik Ara. Bukan nak bermegah cuma nak berkongsi cerita dengan kawan-kawan semua dan dijadikan kenangan nanti.

CIK ARA NAK UCAPKAN "SELAMAT TAHUN BARU 2011" kepada semua kawan-kawan yang setia singgah di blog Ara ni walaupun entry dah jarang ada. Semoga tahun baru 2011 nanti membawa kebahgiaan, keceriaan dan kejayaan buat kita semua.....SELAMAT TINGGAL 2010"



Nota Pink ::~ Berdebar nak tunggu 2011 :-)

10 comments:

Lia @ Norli (Mamarempit) said...

mudah2an mama dpt dtg ke majlis tu nanti..insyaAllah

CC@Sheila said...

cantik tu ara, skang mmg trend english style...

arapink said...

mamarempit,
mudah-mudahan. mama mesti datang. tak boleh tidak :-)

cc,
tu lah, lawa kan? sedap mata memandang :-)

PatinPasta said...

Ara,
Pepaleh weh, bapok ler lawo nye pelamin gitu gaye nye. Koi pon suke gitu. Memang bagus la taste awok weh.

* tak sabor nak nunggu gambo kenduri lak :D

iina said...

Ara buat ikut mana yang termampu jek.. mana2 pun lawa kan hehehe ;)

zuzie's life story said...

cantik nyerrr araa...jangan lupe jemput eh..x pernah p temerloh ni..

arapink said...

Patin,
Cantikkan :-) weh, nnt koi anto kad kat aok yak...hehhehe

Kak Iina,
Ye, mana yang mampu je lah, murah dan cantik...hehhehe

Zuzie,
Tunggu kad jemputan ara k :-) mesti kena dtg

UnGu VioLet said...

wah3.. bile yer nie?.. leh mar dtg.. :)

arapink said...

Mar,
Tengah tahun ni, tapi akak belum confirm tarikh lg...nnt akak pos kad jemputan utk mar ye :-)

masturap said...

salam,... cik nak bertanya, mcm mn nak hubungi untuk dapat kan quotation pelamin dan set pengantin,... masturap@yahoo.com