Balik Kampung Lagi...

Thursday, June 10, 2010



Balik kampung lagi...hehehe...mesti ada yang jeles kat aku. Betul Tak Patin? ...hahahah. Bukan apa, minggu ni ada kerja kawin, so saja ambik cuti nak membantu sepupuku itu. Tengahari tadi abah kesayangan aku sampai Segamat, tiap kali balik Temerloh, abah akan datang menemani aku drive balik. Dia tak yakin nak biarkan aku drive sorang-sorang. Tambahan lagi jalan menghala ke sana agak sunyi dan sampai dah malam...Kalau jalan dari Segamat sampai Bahau, jalannya agak lurus. Tapi lepas dari Bahau, nak menghala ke Temerloh, jalannya berliku-liku. Bila dah sampai area tu, hari pun dah gelap. Kedatangan abah kali ni ada tugas penting...hahaha...nanti aku post entry baru yer tentang itu...
Minggu depan mesti ramai yang post entry pasal orang kawin kan? hehehe...minggu depan jugak mesti ramai yang gantung periuk, tak yah masak sebab dah kenyang makan kenduri. Poket pun kempislah sikit kalau banyak rumah nak pegi. Macam Mdm.Sara, waktu ni lah melilau mencari sampul duit raya...hahahah...
Kenduri kali ni aku tak sempat nak tempah baju baru sebab tukang jahit peribadi di Temerloh, dia yang kawin...huhuhu...tukang kahit kat Segamat, adik ipaq dia nak kawin jgk hujung bulan ni...heheheh...semua sibuk ngalahkan pak menteri kan ;-)...
Takpe, lepas semua orang kenduri, tunggu lah kedatangan aku nak hantar baju-baju raya pulak. Jangan tolak ek... ;-)


Nota Pink ::~ Selamat Pengantin Baru utk Mira (my tukang jahit) & Yusri (my anak buah) yg kawen hari yg sama...nak kena atur perjalanan nih...heheheh

4 comments:

mamarempit said...

hehehe...kalo boleh nt dtg le ek...

arapink said...

insyaAllah ma ;-)

Aida Rezuan said...

Ara,

Isk.. nanti koi nak jampi sket la, kasik Temerloh tuh berubah tempat sket. Bila yer2 jek awok hepi balik kampung tup-tup tak jumpa Temerloh. Ok tak evil koi nih? Hehehehe!

arapink said...

Aida Rezuan,

Jeles betui aok yak...hahahha
tapi kan, kalo aok tukar Temerloh tu jadi tempat aok ok jugak...leh ah koi jumpe aok...hahahha

merase koi pi obersea dengan hanya 3 jam pemanduan...kekekeke...

Patin, koi suggest aok joint Temerloh United kat FB...kot2 belum joint lg...

joint lah...mmg keraih perot suker..heheheh