PJJ???...

Monday, May 24, 2010

"PJJ???"....bukan Pengajian Jarak Jauh, jauh sekali Pelempang Jarak Jauh, tapi Percintaan Jarak Jauh...heheheh. Bukan apa, Jumaat lepas aku membelek Intrend Bulan Mei, cover cantik giler dengan 5 ibu muda (Erra Fazira, Nurul, Sariyanti, Nora Danish & Rozita Che Wan) sempena Hari Ibu, aku terpandang topik ni.




Apa pendapat anda? Pandangan anda melalui pengalaman sendiri pon boleh cerita ek. Aku pun ada pengalaman yang sama waktu muda-muda dulu...hehehe...apa yang boleh aku katakan, ianya memang tak kekal. Banyak masalah dan dugaan. Tapi masa muda dulu lah...hehehe...tapi aku percaya sekarang ramai yang masih melalui PJJ ini. Banyak sebab kan, tuntutan kerja, belajar dan macam-macam sebab lagi...

Bagilah pendapat anda k...tak sabor nak baca...hehehhe



Nota Pink ::~ Menarik atau sebaliknya.... ;-)

14 comments:

mamarempit said...

mama cinta dekat2 aje..sblh2...tk bleh komeng...

orkedanza said...

xdpt baca....da lm x baca magazine m'sia :( :(

cutecida said...

amat membahagia kan kekekeke...wlupun jauh klu dah sayang tu kan rase duk sblh jek...caye x,kena percaya neh hehehe...tapi berpada² la,sbb risiko jer kita dah tau....pjj ni leh kenal dlm mimpi jer & xsemua mimpi tu jadi perkara yg indah bila dalam jaga...ko faham x ara..akak pun payah nk faham ni hehehe...apa yg pasti sayang dah ada seterusnya kita tgk jer la lalalalala

iina said...

cinta dekat ke jauh ke dua2 ada dugaan dan cabaran dia.. yg penting hati masing2lah.. kalau dapat setia alhamdullilah.. kalau dah mula curang emm faham2 sendiri jelah kan.. kadang2 PJJ ini sebab terpaksa.. faktor keje.. duit.. keluarga yg mana xdapat dielakkan.. tapi kalau takde sebab2 yg menghalang rasanya siapa pun xnak bercinta jauh2.. kalau boleh nak dekat2 jek.. ;)

Yg penting hati dan ikhlas.. kalau betul2 syg.. jauh camna pun.. lama camna pun.. insyallah.. ada jodoh ada ;)

zuzie's life story said...

ara!!!! cantiknyer..new look!!!! sweeet sgt2!!!!

pjj?? zuzie tengah study pjj...n pernah gak cinta pjj...x leh tahan...sbb dah jenis nak org selalu ada depan mata kan??? ahahahhaha...org yg sabar n setia jek boleh part cinta pjj nih

Aida Rezuan said...

Ara,

Hmm.. mengikut ramalan kaji cuaca (ada jugak yang nak kena cubit dek Ara nih kang :D). Mengikut pengalaman koi la kan, Ara.. PJJ nih memang kena banyak sabo (cewah).

Ok serious.

PJJ memang kena banyok sabo, yer betul tuh. And kena tanya diri sendiri dan tanya orang tuh jugak, macam mana level trust tuh. Kekal tak kekal, koi rasa terpulang samada nak macam orang lain, or nak apa yang kita nak.. or maybe simply dah tak sesuai.

Kadang PJDekat (hehe) pon banyak berderai and etc. Koi rasa dalam apa2 pon, suma terpulang pada diri sendiri.. dan orang tuh la.

Mawar_berduri said...

saya rase la kan kak Ara ....


susah cket kot PJJ ni...
tapi ade pro dan kontra nya ...
ape pun terpulang pada individu mcmmane nak handle.

arapink said...

Mamarempit,

hehehe...dekat yer. tu yang best tu, leh jeling2 ajer...belanja pun jimat....x yah pos-pos surat ye ma ;-)

arapink said...

Orkedanza,

Takpe, nanti balik Malaysia boleh baca :-)

arapink said...

cutecida,

Ara paham laaaa...hahaha...sebab koi pun ada pengalaman.. payah nak menjadi dan mmg tak jadi...huhuhu

arapink said...

Kak Iina,
Betul ckp akak, jauh ke, dekat ke yang pentingnya hati. Kalau hati tak nak wpun dekat, x jadi jgk. Dan kalau hati nak, wpun jauh, akan menjadi :-)

arapink said...

Zuzie,

Thanks dear...ahaks...
Ara pun, tu lah. Payah nak tahan sbb takde depan mata kita...heheheh

arapink said...

Aida Rezuan,

Koi memang teringin sokmo nok cubit aok nih patin weh...hahaha...

Betui. Koi rase tak leh kalo satu pihak je yang bersungguh, tapi hat se lagi tu wat bodo jer kan. Memang tak jadi...

arapink said...

Mawar Berduri,

Hai mawar, kak ara miss u lah...heheh

betui ckp mawar, semuanya terpulang pd yg empunya badan kan. sama ada leh bertahan atau tidak ;-)